Sunday 31 October 2010

Day 25 - A red one

ez egy fajta broméliának a virága.
azt hittem sokáig, hogy bimbó, de már napok óta ilyen állapotban van...

Csúcsos mininőcimanók sapija



Merthogy találtam egy szuperpuha, finoman festett, egyágas gyapjút, ami csak úgy könyörgött, hogy vegyem meg. Először csak vizslattam, hogy miből van (hát naná, hogy 100% gyapjú), meg hol készítették (kína helyett Ausztráliában), meg hogy hány méter (hm... pont jó lenne sapinak!) - és mivel nem bírtam kitalálni semmilyen ellenérvet, becsusszant a kosaramba. Egyébként veszélyesek ezek a "csakkörülnézekkicsit a fonalasboltban" mondatok...

A sapi: nem sima sapika, nem is manósapi - a kettő közt valahol. Ez amolyan sipka, mint abban a mesekönyvben, amit még gyerekkoromban kaptam. Abban a manók ilyet hordtak. Persze, nem volt ilyen szép a színe azoknak...
Ráadásul ez a sapi is megáll magában, nem dől jöbbra-barla... és mégis puha! Szeretem az ilyen kombinációt.

Méret: újszülöttől 6-7 hónapos korig (kb 42-43 cm-ig felvehető, addig kényelmesen nyúlik!)
Hátránya: kézzel kell mosni, mert ez a finom gyapjúnak kell a kézzel mosottság, a gépeket utálja!
Elérhető etsy-n, de ha nem vagy beregisztrálva oda, megkereshetsz a profilomnál megadott emilcímemen.
További fotók ITT!

***
Egyébként... készült hozzá egy kis masni is, amit lehet használni külön és együtt is vele. Fel lehet tekerni hajrávként a fejre, vagy össze lehet kötni a babatakarót fotózás alatt, vagy csak rátenni a babára kattingatás alatt :)
A zsinrója is puha, mert kötött - körben kötve, varrásmentesen (inglis neve: i-cord :))
Hossza: 88 cm, de 1 méterig kinyúlik könnyedén.

Profilnál megadott emilben lehet elérni :)

Manószerkó shrekzöldben :)

Nem csak virágokat fotózok szorgosan, és kiruccanásokra járok, hanem a kezem is jár szorgosan :)

Elkészült ez a shrekzöld+fekete alapon világoszöld szőrös szett egy leendő anyukának. Még izgalommal várom, hogy tetszeni fog-e neki, elvégre nem volt lefixálva, hogy milyen is legyen, hagyta, hogy magamtól alkotgassak valamit (hú, de szeretek ilyet csinálni :))). Szóval most körömrágás... itt úgy is olyan gyorsan nő a hajam és a körmöm...

A manósapinak a patentjét puha gyapjúval kötöttem, és amúgy is: az egész textúra meglehetősen vastag, mégis rugalmas és lágy - nem fog fázni benne a kismanó :)

A manócsimma is elkészült, a talpa azonos zöld, mint a sapi bojtjának 20%-a :), és a patent, de a teteje szörmók, nem is kicsit...







További fotók az fb oldalon :)

Saturday 30 October 2010

Day 24 - Cabbage tree flower

Pálma vagy dracéna, vagy valami effél virágzik épp az udvaron. Igazán olyasmi alakja van, mint egy hosszú szárú, öreg dracéna, de olyan igazán termetes. Ha valaki sejti, hogy mi lehet ez, kérem, sikítson!

Szóval a fácska neve: Cabbage Tree :) Phan, ezer köszönet!

Friday 29 October 2010

Day 23 - Yellow Rose

Sok azonos virág van, más árnyalattal - most már akár ismétlésnek is hathat a virágok mutatása. De nem akarom egyiket se megsérteni azzal, hogy őt azért nem mutatom meg, mert egy másik színű szerepelt a blogban... Ígyhát ezt a sárgát is megörökítem.
Lassan keresem azt a virágot, ami majd a sorozat utolsó darabja lesz.

Day 22 - Yellow Lily

Egy napig tartó szépség...

Wednesday 27 October 2010

Day 21 - Rose

Mára egy finoman illatozó, halvány babarózsaszín rózsát hoztam nektek. Épp vadul kezdtek el virágozni körülöttünk, teljes erővel beindult a koranyár... Finom kis meleggel együtt jönnek a rózsák is.
Idén kihagyom az őszt és a telet, helyette kétszer volt tavaszom és kétszer lesz nyaram...

Tuesday 26 October 2010

Day 20 - Honeysuckle



Nem is tudom, miért tesz olyan boldoggá, mikor felfedeztem, hogy az újonnan virágzó gyönyörűség egy illatos lonc... Mindenképpen köze van ahhoz, hogy drága nagyim háza előtt az ereszre felfutott és mindig eszméletlenül bódító illatfelhőbe burkolta a nyaraimat... meg ahhoz is, hogy szüleim házánál a hátsó bejáratnál felfuttatták a lugasra és annyi kellemes estét juttat eszembe...

Ráadásul csodása illata van, mondtam már? :)

Monday 25 October 2010

Day 19 - Orchid

Nem csalok, tényleg a kertben fotóztam, az albérlet kertjében! Ne kérdezzetek olyat, hogy milyen orchidea, mert fogalmam sincs. Olyan szép fajta :)

Sunday 24 October 2010

Day 18 - Feijoa tree flower

Állítólag isteni finom a gyümölcse. Várom. Most még csak virágzik. Gyönyörű.
Olyan, mint valami nőies tüzijáték, üvegből megörökítve :D

Saturday 23 October 2010

Day 17 - a white one

Kis, alacsony, földön futó bokrocskának néz ki, olyan kis minicserje :) A hálószoba ablaka alatt ontja finom kis illatát...

Friday 22 October 2010

Day 16 - yellow freesia

Sárga is van - sőt, ami azt illeti, ez jobban tetszik, mint a sötétpink :)

Thursday 21 October 2010

PEA, az első nz naffejű

Sokáig tartott, de végül elkészült Pea :) Hogy mit jelent a neve es ki is o valojaban? A rajongói oldalon kiderül :)

Day 15 - a shy one

Nem tudom, hogy őshonos, vagy telepített, minden esetre: sokféle pozsgás növény van erre... Igazán el vagyok kényeztetve, én, a nagy pozsgás-imádó :D

Wednesday 20 October 2010

Day 14 - Green petals

Ezek valóban zöld szirmok voltak, és a virág valóban zöld volt :)
A virág neve: kangoroo paw (köszi, Alexandra :))

Tuesday 19 October 2010

Day 13 - Iris


Mivel a korábban nősziromnak titulált heteske nem is az volt, hanem egy vad orchidea fajta, ezért nyugodt szívvel mutogatom a lilás-kékes nőszirmot :D
Ezt egy reggeli rohanásban fotóztam, mikor párommal mentünk a city-be (városközpontot hívják így), és ő már teljes menetdíszben volt, mikor én rohangáltam a fotóaparátussal - elvégre épp aznap reggelre nyílt ki a nőszirom! Ezt nem lehet kihagyni! Egész éjjel esett, látszik a szirmain...

Monday 18 October 2010

Day 12 - continuing the purple row

Még jobban bizonyítandó a flórák iránti műveletlenségem - ennek a lilaságnak se tudom a nevét. Valamilyen ajakos virágzata van, kis kedves virág. Ígyhát megörökítettem :)

Sunday 17 October 2010

Day 11 - Something Purple for today...


Fogalmam sincs, mi ez a gyönyörűség. Mikor megláttam, az állam is leesett... vaskos (mint a felsőkarom) és hosszú fürtök, tele apró, kék virágfejekkel... Visszafogott, gyógynövényekre jellemző illattal - ez a lilaság inkább a látványra gyúrt, nem illatra.
Talán megértitek, miért kettő fotót mutattam róla... :D
Finoman emlékeztetett a kaktuszokra, mikor az oszlopos testük tele-tele virággal. Persze, ez nem pozsgás, de talán a kaktuszsága miatt tetszett még jobban, én mélységes rajongója vagyok mindenféle pozsgásnak!

***


Ez a lilaság nem a mi udvarunkon virágzik, hanem Blockhouse Bay öbölben tett sétánk során találtunk rá. Még fotók a kis sétáról ITT :)

Saturday 16 October 2010

Day 10 - Gladiolus

Elkezdtek nyílni a kardvirágok is :) Jöhetnek a többiek is, várom őket, épp töltöm a fényképezőgépem aksiját :D
Bizonyára nem egy különleges árnyalat, de akkor is szépséges, és én nem emlékszem, hogy tavasszal láttam volna kardvirágot otthon.

Friday 15 October 2010

Day 9 - Bottlebrush Tree Flower

A bottlebrush azt jelenti, hogy üvegmosó:) Találó, mert a virágai tényleg olyanok, mint az üvegmosó. Csak épp sokkal élénkebb színű ;)
Gyakori fácska errefelé, sok helyen láttam, jóval többet, mint magnóliát. Illata nem volt. Létezik fehér, zöld, narancssárga és sárga változata is, de nekem a piroshoz volt csak szerencsém. Illetve valódi üvegmosóban más árnyalatokat is láttam ;)
A magvai kis tokokban érnek be, amik csak a növény pusztulása vagy tűz esetén szabadulnak ki...

Thursday 14 October 2010

Day 8 - Lawn Daisy

Százszorszép jutott mára :) Biza, itt is van!
Kis kedves virág, finom kis ilattal. Örülök neki nagyon, jó, hogy Új Zélandon is van...

Wednesday 13 October 2010

(((: Eyecandy :)))


Ádám, Hajni fotózta, Helen kötötte babycocoonban :)

Day 7 - Iris

Szeretem, mikor a fotóval nem kell csinálni semmit, csak kicsit levágni a felesleget a széléről, és kész is :) Mint ez a nőszirom. A kis canon gép pont olyannak mutatja, amilyennek láttam: finom, törékeny kis pillangó, gyönyörű színekben. A háttér nem volt lényeges. A fotón se az.

Sokféle nőszirmot láttam. Eleinte nem is tudtam, hogy az lesz, a levele kicsit másabb, mint otthon, vékonyabb, karcsúbb - és a virág is, mint valami elnyúlt fülpuci: hosszú száron kis kiszélesedés. Aztán kinyílt. Nekem meg leesett az állam. Nem lehet elmenni mellette szó nélkül.
Helyesbítek: mint kiderült, nem nőszirom, ezért volt más a levele :-) ez egy vad orchidea faj :D

Remélem, nem néznek totál hülyének a szomszédék, mosolygok a virágokra. Vagyis: nem érdekel, ez egy szabad ország, ha a Miskáéknak lehet mezitláb postára menni, nekem is lehet vigyorogni a nősziromra :D

Emma sapikája

Sokfélét kötögettem, most már horgolok is, de ez az első, amit elkezdtem és szinte alig tettem le, amíg be nem fejeztem. Ez a kis finom rózsaszín sapka Emma baba sapkája, aki 11 hónapos lesz lassan, és nem esik túlzásba, mikor hajnövesztésről van szó... A nyár pedig közeledik, és a napnak már most is nagy ereje van - így egy nagyon fékony kis fonalból kötött sapit kapott tőlem. Persze, megvan a maga kis véleménye, mert mikor megkapta, nem sütött a nap, így nem is engedte, hogy a fején maradjon :D Szóval a babás-sapis fotó még várat magára.

A fonalat nagyon szeretem, be is szereztem egy kékes-lilás világos árnyalatot, meg egy gombóc fehéret. Patons gyártmány, amiről eddig csak neten ovlastam :D Finom és puha vonal, annak ellenére, hogy egy szemernyi gyapjú sincs benne - de legalább nem kell aggódjak azon, hogy Emma bőre nem fogja szeretni.
A minta: saját találmány, menet közben alakítottam ki - főleg a befejezés része tetszik, ahogy összefutnak a csíkok és csavarások, egy virágra emlékeztet :) Majd megmutatom, ha Emma is hagyja :D Az oldalán lévő csavarások szépen kisimulnak, ha a baba fején van, így viszont kicsit rugalmas, jobban követi a fej formáját. A bősége meg is engedi, hogy nőjjön a buksi, amire most nagy szükség van, hisz egy hét alatt is látványosan nődögél ez a nagylány.

***

És íme, ő Emma :) Edit és Isti kislánya ő, akik itteni jóbarátaink. Kis vigyorka ő, aki nem osztogatja a mosolyt akárkinek. Ki kell érdemelni, de utána már nagyon mosolygós kiscecaj :)))
Rájött, hogy tud állni, azóta nem szívesen ücsörög. A zoknimentességet legalább annyira szereti, mint én :) Sőt, a zöld színt is mindketten nagyon-nagyon szeretjük! Bár babaholmik, amik zöldek: nem nagyon kaphatóak (erre). Kis huncutka, okos, és nagyon gyorsan tanul. Szereti a hasát, szívesen próbál ki új ízeket. A gyümölcsöket is mindketten szeretjük :D :D Sőt, a könyvekért is mindketten rajongunk, bár ő inkább a kemény lapos, sok képes, mondókás könyveket preferálja.
Hát ő Emma, az én kedvenc Emmám :)

Tuesday 12 October 2010

Day 06 - Freesia

Hát igen, ez az a virág, amit otthon sose engedtem meg magamnak, túl drága volt... és most tele a virágoskert, az árokpart, az út széle és a mező. Mindenféle színvariáció van, csodásan szépek - bár nekem mindegyik variációja tetszik :)
A kedvencem még mindig a csokornyi fehér tulipán, de egyébként minden virágot szívesen megnézegetek :)))

Monday 11 October 2010

Day 5 - Papaya tree flower

Bizony ám, azokból a zöld virágokból, amiknek nagy része most még csak bimbó: abból lesz a papaya :) Nem vagyok ilyen magas, van két fa, ami még nem olyan magas, és a telek amúgy is leejtőn van, így könnyebb volt alánézni a sok levélnek.

Sunday 10 October 2010

Day 4 - Grapefruit tree flower

Csodás illata van a grapefruit virágának! Kicsit merevebb, mintha viaszos virágzata lenne. Szuperül állna a fülem tövében, ha nem úgy néznék ki, ahogy a tükörben lévő nő ;)
Most virágzik, pedig még van rajta pár gyümölcs, ami lassan teljesen beérik. A bimbók is aranyosak: kisebb - nagyobb, fehér bogyókkal van tele a fa :)

Számomra még mindig teljesen felfoghatatlan, hogy grapefruit fa van a kertben. Ott van előttem, mégis alig bírom elhinni :) Naponta lesem a virágait, és vizslatom az érő gyümölcsöt, és fogalmam sincs, mikor számít érettnek :)

Viszont a mandarin gyümölcse potyog, enni kell, mert megrohadnak a földön...

Saturday 9 October 2010

Day 03 - Rose in Cream

Fodros szélű rózsa, olyan, mint egy borzos, álmos kis nőcike...
Kerítés szélén él, és gyönyörködik a kilátásban!

Friday 8 October 2010

Day 02 - purple flower

A nevét nem tudom, a tulaj felesége se tudta... :) Ő gyűjtögeti a virágokat, de a nevüket nem mindnek tudja.
Szóval ő egy lila virág... csak így, egyszerűen.

***

U.i.: KAnyának köszönhetően kiderült, hogy a virág neve afrikai margaréta (vagy cseppecskevirág)...

Thursday 7 October 2010

Day 01 - Cherry tree flower

Sorozatot indítok - itteni virágokat mutogatok nektek. Minden nap egyet. Vajon meddig megy el a sorszám? :)

valami olyat mutatok, ami itt is - és otthon is létezik: cseresznyefa virága

Sunday 3 October 2010

(((: Eyecandy :)))

Jusztina kért tőlem egy édes kis sapit, és íme, tudta használni - nagy örömömre!


Hajni fotóját már régóta meg akartam mutatni nektek, de valahogy mindig akkor jutott eszembe, mikor a gépem messzire járt. De most nem menekültök :) A fotón Miki burkolózik a kötött mohair takarómba :)))