Friday 13 April 2007

Remek ötletek!

Amibe Ityamom belevágta a fejszéjét, nagyon szöget vert a fejembe (nem akarok vaskereskedést nyitni....)
Nálunk is kellene valami hasonlót indítani! Nem körhímzés, nem postázás, nem tűnik el semmi, nem fog senki se háborogni, mert a másik lemaradt, így mindeknki csúszik, a világ minden tájáról lehetnének csatlakozók!...
Adott egy minta (konrét, vagy meglepetés minta, ami részletenként derül ki...). Meg kell előre venni a mintát és adagonként kapja meg az ember - elektronikusan. Együtt, egy időben hímez a többiekkel, megadott idő alatt meg kell csinálnia, mert kapja a köv. adagot! Persze, ha lemarad, csak az ő kendője lesz kevesebb, mint a többieké, és bármikor bepótolhatja!

Lányok, akik hímeznek és terveznek: miért nem találtok ki ilyet? Ralina? Hm? Titkos lenne a minta, csak a meghímzett részek fotóit mutogatnánk :) A körben lévőknek meglenne az eredeti minta, de ők is megvásárolnák! Aki pedig nincs a körben, mégis meglesz a minta: tudni fogjuk, hogy csalt :D
Esetleg a tervező a végén mindenkinek küld egy olyan elemet (gomb, gyöngy, stb, hőre száradó gyurmából egy dísz), amit csak ő adhat, ettől végképp egyedi lesz a hímzett darab! Esetleg egy kis darab anyagra a tervező ráhímzi a monogramját... s abból kapunk egy csíkot.

Nem is tudom, mennyit érne meg árban. Valószínüleg nem kellene sok legyen, mert sokan csatlakoznának hozzá. (Sok kicsi pedig sokra megy.) Ez egy erős megérzés :) Az összegben a minta lenne, a levezetés számunkra, a támogatás, ha elakadunk egy-egy fajta öltésnél, a hozzávalók összeírása (ezt előre kérnénk), és végül a speciális kis jegy, hogy a miénk tényleg totál eredeti :D

Tetszene :)


Ti mit gondoltok róla?


13 comments:

Zsuzsa said...

szerintem is jó ötlet, én most a második ilyet csinálom a VS-nél, pont a tematika és ötlet miatt, mert ez a második nagyon egyszerű, de ez egy nagyon átgondolt, és szuperül megszerkesztett dolog. Biztosan mi is tudink hasonlót! Én megkapom a teljes kellékcsomagot, valamint a nagyon részletes munkafüzetet, heti bontásban az interaktív oktatást, + a segítőmmel a konzultációs lehetőséget, és ha a heti teljesítménnyel elmaradok, ott a munkafüzetem, nem zárult be a kapu. Ja, és a chat a társaimmal.
Nagyon jó dolog!ZS ( a 4 hetesem ára mindenestül 79 USD)

Anonymous said...

Benne lennék-de ne legyen túl nagy:),bár alig van időm-Zsuzsi felé is el vagyok maradva borzasztóan....az ötlet szuper, csak kéne egy időkibővítő:)

Anonymous said...

meg hát alapból mindenre zizzenek amit Évi kitalált eddig :))))))

Anonymous said...

Az ötlet jó nagyon.Én viszont anyagiakkal vagyok nagyon szűkösen. :(

Anonymous said...

Én olyan 500-1000 ft-ra gondoltam, hogy azért honorárljuk, ha valaki tanít és irányít minket... na meg a mintatervezésért! Mivel többen is jelentkeznénk, sztem csak megtérül neki a pátyolgatás!

Anonymous said...

Zsuzsa! Ebben az összegben mi van benne? Mert ez egyébként szerintem is sok... ha csak a mintát kapja meg érte valaki.
Másrészt a heti új elem csak akkor működne, ha kis hímzéselemeket kapnánk...

Nah, meg persze a minta :) Eléggé mások vagyunk, ahhoz, hogy ez működjön, kell olyan stílust találni, amiben többen benne lennének, és tervező is akadna hozzá.

Próbáljuk meg először nem új mintával? :) Találjak ki egy ingyé verziót először?

Anonymous said...

Most látom, hogy van részletes leírásod, Zsusza! Otthon átbogarászom.

Judilla said...

Évi, ez a próbaverzió jól hangzik:)

Rita said...

De jó! Eszembe sem jutott, hogy ezt saját berkeken belül is lehetne, de most, hogy így mondod!!
(Pl Ralina velencei maszkját nagyon el tudnám így képzelni!)
Egyébként ennek van egy olyan variánsa is, amit Stitch-A-Longnak hívnak.Itt általában kinéznek egy mintát, kimondanak egy kezdési időpontot, és azt hímzi mindenki. Olyat is láttam pl. hogy még azt is kimondják, hogy minden kedden csináljuk ezt (a többi napon más mintát), és hetente mutogatják a haladást.
Nekem igazából ez izgatta a fantáziámat, csak aztán találtam az a spéci változatát azzal a gyönyörű mintával...

helen said...

Szerintetek hányan lennénk egy ilyen Stitch-A-Long hímzésben? :)

Anonymous said...

Nagyon jó kis ötlet. Ebből a SAL hímezgetésből kimaradnék, a kiválasztott minta nem az én világom. Akkor inkább rajzolok valamit. :)

helen said...

Ok. :) Hogy tervezted? Előre megmutatod az egészet? Vagy apránként?

Anonymous said...

Egyelőre több variáció is lehetséges... pl. nagyobb mű félkész állapotban már hímzés alatt. :))) Így mindenkinek vakhomály mi is jön ki végül. :))))
Vagy ugyanez blokkos változatban. Esetleg fogok egy már kész mintámat, amihez sampler szerűen keretet készítek kisebb képekből. Mondjuk a piros pipacsosból simán lehetne valami ilyesmit készíteni.
http://www.nlcafe.hu/common/users/images/fotoalbum/10/NU309563N92363.jpg