Friday 1 June 2007

Csillagok és csalódások


Mutatni szeretnék pár dolgot :)

Először is: bemutatom ostobaságom! Imádok kutatni, kajtatni! Ilyenkor előkerülnek elfeledett kincseim. Mint ez a halványlila gombolyag. Talán mahair. De finom puha :) Már maga a gombolyag is élvezet forrása, főleg, hogy ha elképzelem, mi minden készülhetne belőle. Főleg, ha lenne elég...

De nincs. Mégis kipróbáltam, milyen lehet horgolni belőle. És sajnos: csodás! A fotó nem adja vissza azt a szöszös puhaságot, amilyen a horgolt darabka lett! Olyan finomka a fonal, hogy ha erősebben megrántom a gombolyagot (fonalszerzés okán), akkor elszakad!
Elképzeltem pedig: egy sál, két sor ilyen csillagból! Vagy három sor! Hosszú lenne, hogy ne kelljen húzogatni egyik vállamról a másikra! Milyen jól mutatna a bokáig érő, sötétkék, virágos, ujjatlan elegáncsos ruhámon... Kardigán helyett. A most bekövetkező két nyári lakodalmon is viselhetném. De neem! Nem lehet! Nincs elég belőle!
Kellene keresnem valami hasonló fonalat, és max az elején és a végén lenne ilyen a csillag, a közepén végig a másik fonalból készülne (pl. fehér). De sajna nem tudok semmit se róla, nem volt rajta a körszalag.
Most mondhatnák a hangok a fejemben: én megmondtam előre!...

---

Judilla, aggódtál a Blackbird Tulip Manorja miatt. Nem veszett el :) Csak lassan halad! Mutatom, hol tartok...
Akkor még nem voltak kézzel festett fonalaim, így egyszínűvel öltöm. Nekem így is tetszik :) Fáradt mályvák és aranyszínek mindenhol. Tetszik?

3 comments:

Zsuzsa said...

Még jó, hogy horgolni nem tudok! Legalább az nem csábít! De szép!
Fenn van a junius! nagyon kis helyes!

Judilla said...

Ha tudnád hányszor jártam így:((((
Hajjjaaaajj...
Nagyon édes lesz a tulip manorod!! Várom a végét:)))

hortenzita said...

Szeretnék segíteni, de sajnos nem tudok. Fogalmam sincs milyen fonal lehet ez. Az ötlet viszont nagyon jó.
Mihez értesz még???