Friday 6 July 2007

Nagy hajtás közepette...

jöttem mutogatni pár dolgot. Ami most készülőben van: leköt(ne, ha lenne időm), de egyébként állandó rohanásban vagyok az elkövetkezendő jó pár erdélyi nap miatt :) Nagyon várom már!

Kész van tesóm MP képének a keretezése is! Szombat este kapja meg :) Mióta elkezdtem: észrevettem, hogy nem csak neki tetszett meg nagyon, sokunk álltunk neki ennek a képnek!














Készülget a Kiri kendőm is... Lassan, de biztosan! A körök néha irtó hosszúak... Egy-egy oda sor majd egy óra, és a magassága elenyésző... Nem leszek vele kész sose ;)
Annyiból tetszik, hogy a mintát könnyen meg lehetett jegyezni, így nem kell hurcolni a mintát magam után, csak előkapom a hímzésem, valahányszor adódik szabad fél percem (de tényleg... ) és kötök bele pár szemet. Most ott tartok, hogy nem fér a körkötőtűre... Szoronganak a szemek, remélem, kibékítem őket, mikor kifeszítem a kész mintát és kellő távolságra kerülnek a szomszédaiktól :D
A hátamközepén futó csík most 48 cm... Feszítés nélkül. Még vajon meddig fogom kötni? A mintát nem követhetem, mert más fonallal dolgozok, más tűvel, így nem érvényes rám az, hogy hányszor kell (azzal) a fonallal megismételni a mintaegységet.
Az útra el akarom vinni magammal. Meg még egy kötést. Most kaptam meg a Hortenzitával közösen rendelt (de más színű) fonalam egyik részét, holnap kapom (anyumékhoz) a hozzá való gyöngyöt Zsuzsától... Őrület, hogy miket szervezek, csak hogy legyen egy csodás kendőm :D

Hímzést nem tudom, hogy merek-e vinni... A gondolattól is rosszul vagyok, hogy elhagyok valamit...

---

Elhoztam a keretezőtől az évfordulós képet is :) Páromnak tetszett :)) És ami még nagyobb meglepetés: ő is készült egy ajándékkal! Gravírozott Parker tollat kaptam (ez nagy szó, ha ismeri valaki, tudja... nem vásárol drága tollat). Nagyon örülök neki, csodásan hagyja a csíkját a papíron... Egyébként tudtátok, hogy nem szabad hosszú, egyenes vonalat húzni a golyós elvű tollal? Tönkreteszi a szerkezetét és pacázni fog utána! (Egy sokat körmölő tanítónénitől tanultam.)

És most szeretnék elköszönni! Legyetek jók és aranyosak, írjatok sokat, hogy várjam a pillanatot, mikor újra itthon leszek és olvashatom soraitokat :) Ez várhatóan 20-a után lesz...
Puszi nektek!

9 comments:

Kicsiny Györgyi said...

Szép lett nagyon a keretezett MP. Jó választás volt a keret. Mire hazajössz, az enyém is kész lesz. Jó utat!
Györgyi

Cimpulusz said...

Jó utat Drága!

Ralina said...

Szeintem is jól sikerült a keretezés.
Jó utat és kötögetést! ;)

Judilla said...

Jó utat,sok pihenést és jó kötögetést!!
Szépek lettek a képek:)

Laci said...

Mindegyik nagyon szep! Jo utat, es jo pihenest!

Zsuzsa said...

JÓ utat!

Timici said...

Nagyon jó utat! Érezd jól magad. Szépek lettek a képek, a Parker toll pedig a kedvencem:)

Ami said...

Én is jó utat kívánok, és kellemes napokat, jó pihenést!

Cimpulusz said...

Már 20-a van!:)))