Tuesday 21 August 2007

Hétvége termése

Újra itthon. Mivel sok időt töltöttem vonaton, buszon, jól haladtam az újonnan elkezdett kendőmmel...
Biztos emlékeztek még a Shetland Trinagnle kendőcskére... Nos, nekivágtam :) Lehet, hogy nem tartom meg... Annyira tetszik a minta, hogy elképzelhető, hogy magamnak nem bordóban valósítom meg. Az eredetit pedig elárverezem :))


Készítettem anyósnál sebtében egy mintajelölő izékét :) Két gyöngyöt használtam fel hozzá és egy gémkapcsot. Hogy tudjak tekergetni, egy fogót is kölcsönöztem. Alul csináltam egy hurkot, rátettem a kisebbik gyöngyöt, tekergettem, aztán ráhurkoltam a nagyobbikat, és felülre egy akkora csepp alakot hajlíottam, hogy kényelmesen elférjen a kötötűm. A végét rátekertem a csepp alakú hurok alá, a nagyobbik gyöngy fölé. Nagyon jól mutat a bordó fonalon :))

13 comments:

Ami said...

Tök jó, de igazából nem értem, mikor hasznos ilyet használni. Mikor távolítod el, és hogyan?

helen said...

http://xszem.blogspot.com/2007/08/mintajell-izk.html

Itt már írtam, hogy mikor hasznos. Most is jelölöm a minta közepét... A minta már a kezemben van, és valahogy figyelmeztetnem kell magam, hol változik meg (azaz a közepét).

Mindig csak átcsúsztatom egyik tűről a másikra - nem kötöm bele a mintába, nem akasztom rá a szemekre. Mindig a tűn van, azza a felső sorban... Lekötöm az előtte lévő szemet, a jelölőt átemelem a jobb tűre és folytatom a kötést.

Timici said...

nagyon találékony vagy:) anyós nem volt mérges a tekla gyöngysora miatt?:D

Timici said...

ez lemaradt:hogy sikerült végül megszerezni a sál mintáját???

Ami said...

Ahhhhh soooo! Most már értem! Köszi:)

helen said...

Anyós örömmel adta, ő már nem használta...
Minta: a kész mintát nézegettem és találtam mintarészleteket, mikor fotózták a kötést (mögötte némelyik hölgyemény háttérnek használta a mintát)

Christine said...

Én is láttam már másoknál ilyen helyes kis izéket:)
De mondd csak, hogy a csudába tudsz buszon vagy vonaton kreatívkodni? Én tuti kibökném a mellettem ülő szemét (nem is beszélve arról, hogy buszon mindig elalszok...)

helen said...

Körkötőtűvel? :) Mellettem nem ült senki, párom szokott velem szemben ülni, így jobban látjuk egymást :)) Rá meg nagyon vigyázok - ha már elviseli ezernyi hóbortomat!

Christine said...

Viccelsz? Tudod milyen béna vagyok? Körkötőtűvel is simán:)

helen said...

Láttad már Phoebe Buffay-t kocogni? AZ a bénaság :)

Timici said...

nem iiiiis, Phoebe a kedvencem:)

Manyesz said...

Megszerezted a mintát? ügyes vagy nagyon:))
Nagyon szépen alakul a kendő,majd megosztod, hogy nagyságrendekben hogyan csinálod? Én gyenge angolommal próbáltam fordítgatni, de olyan bénaság vok:(((

Manyesz said...

Szia,
ennek a kendőnek a mintáját elkérdetet? Ha nem titkos:)))
Mennyi fonalat számítottál hozzá? Már kész van?