Saturday 25 October 2008

Gép Quilting


Ilyet akarok én is csinálni. De nekem mezei varrógépem van, egyféle talppal... Ha csak félig engedem le a talpat, csinálhatok ilyen irka-firkát?
Vagy ehhez spec talp és gép kell? HELP!

16 comments:

Maria said...

Szia, Helen. Ha a továbbító fogazatot leengeded és a képen lévőhöz hasonló /többféle van/, ált. rugós talpat teszel fel, azt leengeded rendesen, már csinálhatod is. Utána már csak gyakorlás kérdése az egész.

helen said...

Rugós talp? Azt se tudom, eszik, vagy isszák :S

KicsiKató said...

Igen, tulajdonképp vagy rugós talp kell, vagy stoppoló. Mindkettőnek ilyen kis kör alakú az alja, csak a rugóson van rugó (hitted volna?:)))

Ezek azért kellenek, mert csak kicsit fogják le az anyagot, de nem szorítják le. Elvileg stoppoló/hímző/rugós talpat mindenfajta varrógéphez lehet kapni, esetleg a varrógépszerelődet kérdezd meg, hátha van neki is elfekvőben (ha régebbi tíusú géped van).

De valaki a foltos fórumon már azt is mondta, ő fog nélkül (leengedett alsó fogazattal - vagy ha nem lehet, akkor szokott lenni hozzá kis műanyag lap, amivel letakarod és ugyanúgy funkcionál, szóval van, aki talp nélkül is tud ilyet. Akkor gondolom a tenyereddel viszonylag lent kell tartani a szendvicset (fedlap, vatelin, hátlap), hogy amikor a tű felfelé jön, ne húzza fel az anyagot. A többi már csak gyakorlás kérdése (vagy ha szerencsésebb vagy, mint én, akkor őstehetségnek születtél és egyből menni fog:)))

Maria said...

Szia, tényleg kérdezzél meg egy varrógépszerelőt erről vagy a Varrógépcentrumot, ha Bp-en laksz, olyan alkatrész nemigen létezik a varrógépekhez, amit ott ne lehetne kapni. A varrógép márkáját, esetleg ha régebbi, a számát is kell tudnod, de ha be tudod vinni, ki is próbálhatod, hogy működik rajta.

Maria said...

Ja és még egy: szerintem ne ilyen talp nélkül kezdd el tanulni, ezzel sokkal könnyebb és majd utána lehet talp nélkül is, ha úgy akarod. Nem túl drága, a Varrógépcentrumban a Pfaffhoz én kétezervalamennyiért vettem.

Nina said...

Éva, segítenél egy picit?
A folloowers-szel kapcsolatban...
Áttettem a blognyelvet angolra, de nem váltja át akkor sem.
Szerettem volna inkább úgy kiírni, ahogy Te, hogy "follow this blog" és ne magyarul legyen.
Tudsz segíteni?
Köszi!!

helen said...

Nina: katt a szerkesztésre és ott írd át a címet. Remélem, segítettem!

helen said...

Maria: ezer éves veritas-om van :((

Judit said...

Pont én is ezt próbálgatom, sima talppal, fogazattal, csak nagymintás megy. Lapocskát rátettem, de az alsó szál megbolondul tőle, hatalmasakat hurkol csomósodik ezért szaküzletbe elmegyek majd én is.

helen said...

Kipróbáltam. Nem megy. Az alsó szálat az anyag fölé rántja, a felső meg kevés lesz ettől, hullámosodik. Ezen kívűl az anyag folyton felugrál, mikor felhúzza tűt. Nem lesz ez így jó :(

Maria said...

Szia, Helen, akármilyen varrógépnél, ha a továbbító leengedhető, működnie kell ennek. A rugós talp meg épp ezért kell, hogy lefogja az anyagot, amikor a tű magával rántaná.
Csak zárójelben: a Veritas jó gép, én úgy tudom, a Neumannhoz, Pfaffhoz való rugós talp jó hozzá, de ezt azért kérdezd meg szakembertől is.
Sok sikert.

Nina said...

Évi, félreértettél :)
NEm a címét akarom átírni, hanem az "Ezen blog rendszeres olvasása" linket, amire kattintva válik valaki olvasóvá. Nálad ez angol (Follow this blog), és az istenért nem bírom angolosítani....
Köszönöm!

Ami Szigeti said...

Évi, ha gondolod, gyere át és megmutatom, nekem milyen van és hogyan csinálom.

helen said...

Amy: ne csalogass :))

Timici said...

a szálfeszességen kell állítgatni, először nekem is hurkolt

Sofie said...

Szakmailag hozzátenni nem tudok, csak azt, hogy én is szeretnék ilyet csinálni! :-)