Thursday 16 October 2008

Zoknikötés - újabb felvonás

Íme, csendélet a kisasztalról... Rajta Dönci freezbeeje, ami nem nyerte el a kutyi tetszését, meg a kedvenc ajakápolómmal (anyumnál minden asztalon, minden szobában, konyhában tart egy olvasószemüveget, nah, én így vagyok az ajakápolókkal), bucillától kapott visszacsévélős mérőszalagommal, meg az aktuális zoknival, amit kötök.
Oldalt a kis felsorolás: pár mutogatnivaló :)
- aldis zoknikötő egyik zacsija... zöld-szürke-barna színekből, csoda-csodaszép!
- a hétvégi körút alatt készült zokni (sokat beszélgettem anyóssal, közben haladt a zokni...)
- másik aldis csoda :) Ez világosmoha-drapp-sárgás verziós, ebből fogok előbb zoknit kötni az aktuális után
- nah, és az aktuális: 2 1/4-es tűvel, anyukámtól kapott világoskék fonallal, amiben bordó, zöld, sötétkék és lila foltok tűnnek elő kötés közben :)

Egyébként a mindenszínű zoknit (fentről második kis kép) már használtam... papucsban. Vastag cipőhöz, de majd az új.
Azért arra kíváncsi lennék, hogy aki rendszeresen használ kézzel kötött zoknit, cipőben, igazán terhelés alatt, az a zokni meddig bírja? Ez a mindenszínű vastag, itthoni zokni egy nap után kezd megritkulni a talpam felső részénél... ez normáliiis?

Egyébként alig van időm alkotni, csak este, filmezés közben, most erősen megy a meló itthon (páromnak besegítek egy környzetismeretes multimédiába, amit interaktív táblára fejlesztenek)...

13 comments:

Barbi said...

Egyre jobbak!

bucilla said...

Szerintem nagyon klasszak lesznek megkötve, majd én is mutizom az aldi-s szerzeményeimet. Ilyen vékonyból még sosem kötöttem zoknit.

Unknown said...

Én szinte folyton saját kötésű zokniban vagyok. (kivéve a kánikulát :-)))
Most néztem vissza a blogomban, az első zokni dátuma február 24. - tehát azért nem olyan régi... (a Drops Fabel fonalból)
Rendszeresen ezeket használom, itthon is, de sportcipőbe, klumpába se sajnálom. Mosógépben mosom, (na jó, annyit megteszek, hogy mosóhálóba teszem, és kifordítom)
Ennyi idő után semmi kopás, egészen minimális bolyhosodás látszik. Nagyon jól bírja a strapát. Arra én is kíváncsi leszek, hogy mennyi egy ilyen zokni élettartama...

helen said...

Ez bíztató :))))

Barbi said...

Kedves Amotae!

Évinek szólítottalak, de Helen néven szoktál írni, remélem, nem én tudom rosszul. Hogyan szólíthatlak, írhatok neked?

Edige said...

Komolyan kedvet kap Tőled az ember egy kis kötögetésre... :-)

helen said...

Edige: Akkor tűket elő, tessék alkotni :)

Barbi: Ezek közül bárhogy... mind én vagyok. Legtöbben amotae néven ismernek.

Barbi said...

Ok! Vettem, még új vagyok. Csak kicsit összezavarodtam. Nekem is fura lenne, ha Jolánnak szólítanának Barbi helyett... :-D
A saját minta saját változata nagyon szép lett! Mi lesz belőle! Áruld eeeeel!!!!

Maria said...

Szia, ennek a mindenszínű zokninak a papírjára is zoknifonal volt írva? Mert ha igen, akkor szomorú, ha mégis kopik és ezek szerint zoknifonalat venni is lutri?

helen said...

Maria: nem, ez nem zoknikotő fonal! Valami magas műszáltartalmú mezei fonal :) Vastag is... Ez próba-zokni, nem akartam vékonytűs, sokáig tartó próbát tartani.

Maria said...

Köszi a választ, megnyugtató a jövő és a sokkal drágább zoknifonalak szempontjából. Pedig állítólag ezekhez is a tartósság miatt teszik a műszálat a gyapjú mellé.

Manyesz said...

Ép most sikerült nekem is beszereznem ezekből a zoknis fonalakból. Készül a sajátom is, csak mutatni nem tudom, mert a fényképező-telefonom is kicsit megadta magát, illetve az otthoni számítógép is megpihent. Rmélem, hamarosan mindannyian a gyógyulás útjára lépnek.
A kötőtűid milyenek? Amit én vettem,azoknak a hegye sajnos, töredezik,pedig olyen kis csinosak. Már csak 2 ép a négyből.

helen said...

Manyesz: én 2 1/4-es tűket használok, bár a csomagolásra 2 mm volt írva :) Fém, átlagos, semmi különleges nincs benne. 5 db (de 4-el is kötöttem már zoknit)...
Csak nem bambuszod van? Nagyon szimpatikusak, de mivel hallottam, hogy nagyon törékenyek, inkább nem vettem.