Saturday 6 December 2008

Eper...

Múlt héten Erdélyföldön jártam és édsapám kapott pár tő különleges epret :) Persze, nem tudjuk, milyen, míg nem érik, de ha eperről van szó, mindenképpen valami jó lehet. Valami nagyon jó.
Már az úton is foglalkoztatott a dolog, aztán itthon készítettem egy kis szettet: teafilter-tartó kabátkát és ajakírkabátkát :) Van olyan különleges fonalam, ami alapból fehér, de 1 cm hosszú rózsaszín csíkokat festettek bele. Ettől a kötésnek olyan foltos hatása van. Elő a zoknikötőtűkészletem, és varázsoltam velük kicsit :))
Az a legjobb benne, hogy pici, nem tűnik egy bonyolult darabnak, de azért van pár trükkje, hogy ne legyen varrás rajta. Sehol. Az alján se. Oldalán se. Így finomabb lett a körvonal és tapogatni is jó :D

Funkciót tekintve: filtereket lehet benne hurcibálni, munkahelyre, utazásokra (ha tudjuk, hogy ott úgy sincs olyan finom tea, mint mi szeretnénk inni ;), stb. Az ajakírkabát pedig magáért beszél! Tudjátok, milyen hasznos, ha belenyúlsz a táskába és a sok lom közt egyből megtalálod a kis kötött kabátkát?

Meskámon megtalálhatod :), sőt, még több fotót nézhetsz a szettről.

***

A másik szett, amelyet készítettem, gyorsan elkelt. A mindenféle-színű fonalam használtam - és lehet, hogy épp ezért tetszett meg új gazdájának.

Látszik, hogy mennyire hiányoljuk a színeket! Nagyon színes ruhákat nem tudnék most se felvenni, de apróságokban, kiegészítőkben én is ösztönösen a vidámság után nyúlok...

4 comments:

Barbi said...

Szépek lettek ismét a munkáid, mint mindig! Olyan joghurtos-eper színe lett a filtertartó/balzsam szettnek!

Monika said...

Annyira ügyes vagy!!!!

orsolya vanessza kiss said...

Igen, IGEEEEN ! MERT én is hiányolom a színeket.. de valóban ruhákban barnát, szürkét, és maximum zöldeset hordok :))

helen said...

anaisz! Te? Nálam? De jó :D