Saturday 21 March 2009

A férfi és a körömvirágkrém

Nálunk a családban (férjemet és magam értem most ez alatt) kicsit másképp vélekedünk a gyógynövények hatásáról :) Míg én nagyon szívesen iszok mindenféle teákat, így herbát, zöld teát és általam szedett - szárított mentát is, addig párom a yellow label-en kívül nem iszik mást. Azt is évente kétszer. Mikor már végképp nincs tovább, annyira lenyomta valami vírus, úgy tél közepén.


Tény, hogy mást hoztunk otthonról. Nálunk a természetes nagyon is természetes. Még csak alulról nézegettem a tizenéveket, mikor félretett pénzemen gyógynövényes könyvet vettem és nagyinál jártam a vidéket és gyógynövényeket gyűjtögettem képek alapján (amit persze a nagyok átszortíroztak rendesen, mikor hazaértem, mert volt, amit félrenéztem...). Párom viszont erős egyéniségű, "tudományos" beállítottságú anyósomtól kapott útravalót: így mindent elutasít, ami gyógynövény tartalmú.

Aztán történt egyszer, nem oly rég, hogy mindenképpen segíteni akart nekem káposztát gyalulni. Nem akartam belemenni, mert már csak pici darabka volt hátra, de minden rossz előérzetem ellenére hagytam, hogy segítsen. Sejthetitek, mi következett be a következő egy percben... Az eredmény egy kis felületű, de mély vágás a kisujján. Minden trükkömet bevetve sikerült csak rávenni, hogy kenjen egy icipici körömvirágkrémet (naahgyon szeretem!) a már pár napos, varas sebre. Mikor este levettem a kötést, én is meglepődtem, de ő aztán még jobban: a seb szinte teljesen összezáródott, bőrpír elmúlt, hihetetlen mértékben felgyorsult a gyógyulás folyamata. Kb. két napig kezeltük így, és most már kötés se kell rá... és alig látszik.

Talán sikerült meggyőzni :) De az ő esetében annyira nem vagyok optimista, hogy most már bármit ki tudok vele próbáltatni ;) Pasi. Konok fajtából. Nagyon különleges anyukával :D

5 comments:

Anita said...

Az én férjem is szkeptikus, bár ennyire azért talán nem. Sokat javult mellettem az elmúlt néhány évben, csak neki is a saját bőrén kell tapasztalnia, hogy tényleg használ. :-)

Kormica said...

Pasi :) :) :)
Bár az én férjem szereti az ilyen természetes dolgokat, de van más dolog, amiben pont ilyen meggyőzhetetlen és keményfejű, mint a te férjed :) :)

enigma said...

nálunk szállóige, ha valaki megsérül: "kend be körömvirágkenőccsel" (mint az amerikai görögöknél s Windex...)
:)
egyébként szerintem is csodaszer...

Sofie said...

Én is a körömvirágra esküszöm :-)

Timici said...

hihi:o)
a férjem pont ilyen, tea és gyógynövény ügyben is, nálunk még a homeopátiás érdeklődésem mosolyogtatja meg a kedvest, de sebaj, amíg működik(gyerekeknél és nálam,mert ő nem használ természetesen:o)) addig csak mosolyogjon;o)