Wednesday 22 April 2009

All organic!

Ha már egyszer ma van a Föld napja, ebből az alkalomból elővettem egy nagyon különleges fonalamat... Igaz, csak két gombócom van, és ez nem túl sok... ezért a projekt behatárolt lehet.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon szeretem a különleges fonalakat! Nem, nem az ezüstös-aranyos szállal összefont kiadásokra gondolok, hanem az értékes, egyediekre. Ez lehet az anyag, mint pl. bambuszból, kukoricából, pamutból, gyapjúból, angóra nyusziszőrből, merino (bari első nyírása) pihepuhája vagy alpakából készült... Ráadásul a szín is lényeges :) Az alap a barna-bordó-zöld-natúr verziók, és ezek mindenféle árnyalata (ok, neonzöldtől erős nyilalást érzek a homlokom mögött), de az izgalmas színek is lázba hoznak - ezeket nem tudom előre meghatározni. Látni kell :) Ha még ráadásul maga a fonal szála is rettentően izgalmas, akkor az vágyaim netovábbja :)

Ugyanakkor az izgalmas textúra és felület bonyodalmakra is okot ad. Minél több színt és árnyalatot tartalmaz a fonal, annál egyszerűbb mintát kell választani hozzá... Ha túl sok a csipke, akkor a minta is elveszik benne, de a fonal se adja ki igazán a szépségét! Ha ráadásul még a fonal se egyenletes (hiperszuperizgalmas!!!), akkor végképp egyszerű mintát választok.
Nos, az én kis organikus pamutom nemcsak iszonyat izgalmas színű (kékes, türkizes, fehéres... semmi harsányság), de a fonal maga is egyeneleten: néhol egészen vékony, máshol meg bumszli. Nah, itt jön a kreatív elmélkedés: mit is kössünk belőle, hogy elég legyen két gombolyag, visszafogott mintája legyen, mert a fonal a lényeg, és hagyni kell érvényesülni... Valami egyszerűen szép darab készül :) Föld napja alkalmából, igaz, nem ma kezdtem... Többfunkciós lesz, és visszafogott, meg egyszerű, természetes (műanyagot a kötőtűben látott) és nyári darab...

Azt mondtam már, hogy finom, puha a fonal? :)

12 comments:

babobead said...

Nagyon kíváncsian várom mi születik!

helen said...

Természetesen egyszerű... :D ne számíts nagyra! :D

Barbi said...

Tényleg nagyon szép fonal! Alig várom, mi készül! :)))) Annyira tetszik, hogy micsoda hévvel beszélsz a kötésről! Ez igazi szenvedély! :)))

Dora said...

Én is izgulok, hogy mi készül itt! Nagyon szép tényleg ez a fonal!

Babamano said...

Szia, Nora vagyok, egy ideje már olvasom a blogodat (Hajnin keresztül találtam rád) És annyira csodállak, hogy miket tudsz művelni a fonallal... esetleg nem vállalsz tanítványokat:) (de tényleg, mert én most szeretnék megtanulni...)
Annyira hatásosan írtál a fonalról, hogy szinte a kezem között érzem a tapíntását, olyan jó olvasni a "fanatizmusodat".

helen said...

Szia Nóra :) Tudod, nagy álmom, hogy kézimunkaboltom legyen, mindenféle fonallal, a világ minden tájáról, színes kavalkádot, ahol le lehet ücsörögni egy jó kávéra, teára (süti nem lenne :D ) és hetente egyszer esténként összeülnénk egy kis tanfolyásra, ahol mindenféle dolgok kerülnének ki a kezeink közül.
Talán egyszer be is teljesedik...

Vacskamati said...

:D Néha nem az a legnagyobb kihívás, hogy egy komplikált mintát megköss, hanem az hogy lemondj róla.. :D

Ányi said...

Szuper ez a fonal, nagyon tecc! :-)

Melinda said...

Szívemből szóltál, Éva!:) Annyira tudom, miről beszélsz!;)))) De azt nem, hogy mi készül! És már nincs is oldalam!;DDD
A fonalkád pedig egy álom.......

helen said...

Mindenféle különlegességegt szívesen befogadok :))

Rain said...

Honnan szerzed a mindenféle gyönyörűbbnél gyönyörűbb fonalaidat? :)
Ha megnyitod a boltod, szólj, és megyek :D

Tiszi said...

Nekem is van ilyen fonalam. Pár éve túrtam. :D Igaz elég kevés. Kb. 2 motring nekem is. :( Így még nem tudom mi lehet majd belőle. Várom, hogy neked mire elég. :D