Sunday, 24 May 2009

Margaret

elérhető meskán :)

Egy ideje már tervezgettem egy horgolt tatyót. Tudjátok, amibe beleférnek a legfontosabbak: pár zöld alma, egy gombolyag fonal, tű, könyv, egy flakon bubis víz...

A táska nem túl nagy, de a mintának köszönhetően jól nyújtható. Alapból: 25*30 cm, de tényleg nagy méreteket tud ölteni tömött állapotban. A fonal len és gyapjú keverék, nem a legpuhább érzés, de nem is bök. De valahogy érezni rajta a természetességet. Meg amúgy se kell mindennek mohairból készülnie :) Színben: két szálat fogtam össze - egy sötét mohazöldet és egy ugyanolyan zöld és natúr sodratát. Nem lett vastag, ormótlan a végeredmény, hajlékony, játékos, pont a kedvenc 3 mm-es tűmhöz való.

Az alja és a felső része sűrűbben horgolt, a közérész hálószerű, de nem túlságosan likacsos, nem kell attól félni, hogy elhagy az ember belőle dolgokat. Körben horgoltam, lentről felfele. Nem teljesen szögletes az alja, egy ellipszis horgoltam, utána következik az oldalrész.
Minta nincs, mert ezt is fejből horgoltam, de nem meglepő: nagyon egyszerűen elkészíthető, adja magát.

Az elején a margaréta: mobil virág - egy kitűzőt horgoltam, mert azt jobban hangulatunkhoz lehet illeszteni. Átköltöztethető, levehető, másra szerelhető... elhagyható ;)

Zöld is, természetes fonalakból készült, virág is van rajta, kis aranyos... mi kellhet még? :))

11 comments:

Polly said...

Nagyon szuper :)

enigma said...

príma holmi lett :)

Aranyalma said...

semmi! és pont így jó :))

Aranyalma said...

kikandikál a zöld alma :)

helen said...

Tényleg azokat tettem bele, amiket leírtam :D Tudod, útra készen van;)

Krisztinka said...

Nagyon jó lett!!!! Egy ideje nekem is készen van a táskám, csak sajnos még csak a fejemben :D Használd egészséggel!!! :)

Melinda said...

Nagyon tetszik!:) Szééééép zőőőődes!;D
És adtál is egy ötletet: van olyan gyapjúm, ami nem a legpuhább és most ráébredtem, hogy nemcsak ruhadarabbá lényegülhetnek át a fonalak...!:D Micsoda felfedezés...:P :DDD

verus said...

Nagyon szép lett!)

Hoyacarnosa said...

Tényleg kis aranyos.
Érdemes lenne eladásra is készíteni egyet-kettőt ;-) Szerintem tetszene a vásárlóknak.

helen said...

Meggyőztél :))

Zsupszi said...

Nekem is folyamatban van egy elég hasonló :-)
Csak az sokkal puritánabb.