Monday, 25 January 2010

Bori és Rozi :)

Már egy ideje boldogítanak a kis drágáim, de nem tudtam megmutatni nektek, mert az összefüggő felhőtakaró nem akart oszlani, bármennyire szorítottam is a napocskának. Kivéve ma reggelre - akár 5 percre is, de kisütött a nap :) Ha valaki vad kattingatást hallott nyugat felől, az én voltam...

Ikrek formálódtak kezeim alatt, mert mikor elkezdtem ezzel a melírozott bazsarózsaszínnel dolgozni, nem bírtam leállni. Ugyan nem lettek teljesen egyformák (ugyan melyik ikerpár az?), de nagyon emlékeztetnek egymásra :) Ők is a nagy naffejű család tagjai, egy dologban azonban kitűnnek (azon kívül, hogy párban jöttek): méretükben akkorák, mint Ambrus mackó, azaz szép, méretes példányok :) Rájuk lehetne mondani, hogy könnyebb átugrani, mint megkerülni őket, mert míg a magasságuk 26-27 cm, addig a buksijuk kerülete 34 cm :D
Mindketten rózsaszínes-bordós mohairból készültek, hosszú szőrös a buksijuk és a testük.

Bori állítja, hogy nem sok közös van bennük. Ő imád olvasni, főleg izgalmas trillereket, krimiket, odavan a nyomozósos sorozatokért és mindig is rajongott a matematikáért. Van kedvenc száma is, de nem árulta el nekem. Szeret illatos virágoskertben ücsörögni. De nem egyedül.
Jobban szereti a visszafogott dolgokat, a kedvenc színe a barna, és nem szereti a csipkés cuccokat.

Bori keze-lába, orra-füle világosbarna pamutfonalól készültek, kapott egy meleg-barna sálat (ő választotta, ott nyüszögött, mikor a fehér mohairt választottam neki), apró, szív alakú gombot kapott a barnás-bordós színvilágú pamutból, kézzel varrt ruhája.Rozi igazi cserves nőci. Szereti a bringázást, főleg langyos tavaszi napokon - csak úgy lobog a horgolt csipkesálja :) Ugyan nem tud kézimunkázni, de nagyon szívesen elücsörögne a gazdi mellett, míg ő alkot. Szereti a kosztümös filmeket, sőt, azt se bánja, ha történelmi filmet láthat. Sose értette, mi a szép egy matematikai egyenlet megoldásában.

Rozi végtagjai és orra-füle nagyon halvány rózsaszín pamutfonalból készültek. A sálja málnaszínű mohair, természetesen romantikusan csipkés mintával horgolva, a nyakrésznél egy kis masnival. A nózija málnalekvárszínű. A ruhája tompa-zöld színű, levélmintás, emlékezteti őt az imádott erdőkre.
Azért a málnahabot mindketten imádják, és egyszerre bólingatnak buksijukkal, ha kedvenc számukat hallják meg a rádióban.

Őket is olyan gazdiknak ajánlanám, akik szeretik az egyediséget, mert belőlük se készül több. Csak egyetlenegy.
Nem öltöztethető mackók, bár egyszer vetkőztethetőek. Kézzel készítettem rajtuk mindent, az utolsó szálig, a ruhát is így varrtam.

Bori gazdira talált, már csak Rozi pillangat lelkesen körbe, hogy érte ki jön... és Rozi is izgatottan csomagol :)))
További fotók itt...

6 comments:

Viktória said...

Tündéri ikerpár!Rozi a liblingem-bocsi Bori...

Maris said...

Van két unokahúgom, ikrek, Bori és Orsi (a betűk majdnem stimmelnek...), nagyfejűek, cukik, és hatévesek lesznek hétvégén :-)
Csak úgy eszembe jutott.

Mák said...

Idézem a lányom aki a nagy játék közepette ideszaladt és megnézte a képet: "Anya ez ú de szép mackó!"

Polly said...

Nagyon édesek :))) és igenis van szépség egy matematikai egyenlet megoldásában :DDD

Mandala said...

Aranyos macik, hogy tudsz ilyen pici dolgokat készíteni?

helen said...

Ezek épp nem annyira aprók :) De egyébként türelem kell hozzá és lelkesedés :D (Meg fonal és megfelelő tű...)