Monday, 1 February 2010

Mostansági szorgoskodásaim

Legalábbis a látványosabb része :)Padlizsán a nyakadba (ezt nem beszólásként értettem, mint toll a füledbe), hanem horgoltam egy picinyke, iszonyat vékony fonalból készült lilaságot, amit láncon is lehet hordani :) * cserekesztyű mohair és merinó fele/fele keverékéből, amit Krisztával csereberéltünk le varrott szütyőre, és ami külön említésre méltó: kiderült, hogy mindketten egy városban lakunk, nem is túl messze egymástól * és íme egy újabb MJ, igazi, téli példányban, vastagon, mégis csinosan, melírozott barnából.


Még valamikor az őskorban kaptam egy szépséges vízzöld színű gapjúfonalat Boritól, ami kisebb fejtörést okozott. Az ok: a fonal önmagában is izgalmas volt, nem egyenletes sodrású, így nem választhattam hozzá akármilyen mintát, mert ahhoz, hogy a textúra érvényesüljön, visszafogott mintázat kell... Ezért úgy döntöttem, hogy lustakötéssel kötöm meg a sálamat. A legjobb benne, hogy a sokféle felsőkhöz is fel tudom venni, mert nagyon jól illik egyszerűségével sokféle ruhámhoz :)
Íme Luna Lovegood sálja. Igen, Harry Potter egyik barátjáról van szó a filmsorozatból :) Szürkéskék vékony, gyapjúfonalból horgoltam, kis kedves mintája van - pont illik az egyszerű lenvászon kabátkához ;)
És újra megmutatom Rozit, aki azóta kapott egy virágot a füle tövibe :D Sajna, gazdival nem szolgálhatok neki.

7 comments:

Piroseper said...

Hűha! Mennyi szuper dolog. :) És Luna sálja... mesés. Tetszik a színe és a mintája. Hihetetlen jó! (Sóhaj.)

Virág said...

Ezek tényleg gyönyörűek!
Jaj, Rozi!! Megszakad a szívem, olyan bánatosan néz ez a kis árva. :o(
Málnáról van híred?

helen said...

Málna a lábait keresi :D

Virag said...

Szegényke, ott lábatlankodik valahol? ;o)

helen said...

Olybá tűnik :D

FKriszti said...

A lányom örömmel hordja a kesztyűt! Remélem Te is a táskát! :-))

helen said...

Már voltam vele könyvtárban is :))) Nagyon jópofa és hasznos darab, a sok zseb pedig ideális benne! :))