Saturday 17 April 2010

Kanyarka

Vannak fonalak, amik arra lettek teremtve, hogy belőlük kendő legyen... Mikor megláttam ezt a zoknifonalat (75% gyapjú), tudtam, hogy egyszer ebből egy _nem_csipkés_ kendőt fogok készíteni... Aztán sokáig nézegettem stephen herbivore mintáját, és úgy döntöttem, bár mintám nincs, csak elképzelésem, nekiesek.

Ami különleges a mintában: nem hárömszög alakja van, hanem van egy-egy kanyar az eredeti háromszögalak mindkét szárnyán. Így ha az ember felveszi, szépen vissza lehet hajtani a kendőt anélkül, hogy erősen felgyűrném a nyakamban a kendőt.
Ahol megfogtam a fotón a kendőt, ott kezdődik a szárny-kanyarka. Mindkét oldalon.
Hátul leér a hátsómig. Igazán boleró helyett hordom...




A sokszínűségéből adódóan amúgy se bírta volna a csipkemintát, ráadásul ez nem is az a finomka fonal, hogy abból nőies minta kerekedjen. Inkább egy olyasmit képzeltem el, ami szinte ordít a multicolor fonal után, és szögletes legyen, mint akit vonalszóval terveztek. Mint valami építészeti remek :)
Őszies színek: rozsdavörös, récezöld, barna, drapp, olívasárga... Mintha egy fákkal ölelt tóparton sétálnék, kissé deres októberen...




Szeretem :)

Ravelryn is
Tű: 4 mm
Fonal: Strumpf- und Sportwolle 4 fach (250 m/ 50gr, 2 gombóc)

***
This simple and autumn colored shawl is my first non triangular shawl. I like this special form when I have space to fold the edges around my neck. The base idea was stephen's herbivore, but I don't have the pattern - just tried something new.
Made from 2 balls of sockyarn.

19 comments:

Macus said...

Nem csodálom, hogy szereted. :)

Lala said...

Nagyon klassz lett!
Jól látom, hogy látványos eredménye lett a fogyikúrának?

helen said...

Így, fotók alapján is látszik a fogyóm eredménye? :D komolyaaan?

nöné said...

Bocsánat, az előző is én voltam, csak véletlenül a férjem gmail-ján maradt a gép:o)

nöné said...

Évi, nagyon csodás eredménye lett! Ugye, milyen klassz érzés? Sajnos, elég régen éreztem már, nagyon bele kellene lendülnöm:o)

zazálea said...

De én is ezt néztem először, utána a kendőt! Sok lement, mondd? És valami kis apró titkot, titkokat, trükköket, valamit, légyszi, most kezdtem el.
Piszok vagyok, a kendődről nem írtam, de ezzel kapcsolatban is tőled vagyok elalélva, magadtól ilyet kitalálni, ez már a designer-kategória, ez egyértelmű. :o)

Zsófi said...

Tök jó!
:-)

Ahama said...

Tökéletes, nagyon igaz, hogy a motringban szépséges többszínű fonalak és az ugyanolyan szépséges csipkeminták nem férnek össze.
Ennél a kendőnél pont annyi a minta amennyi kell, hogy mégse legyen unalmasan sima.

Namata said...

Nagyon szépek a színek .Feldobják az egyszerű mintát .
Már megint a tehetség.....:))

Jucus said...

De nagyon jól néz ki! Nagyon csini!

bucilla said...

Jó kis sportos darab, nagyon jól ki lehet használni, nem csodálom hogy kedveled!

Barbi said...

Csodás a kendő!

Én ugyan nem tudom, hogy milyen voltál korábban, de a fotón totál vékony vagy, nem tudom hová akarsz még fogyni!? :DDD Bárcsak én itt tartanék (már ha végre erőm lenne nem enni édességet)!

Kicsoda said...

Majd csinalj egy kulon posztot a kendorol, mert nekem is az jutott eszembe, hogy Kiskezicsokolom nagyon csinos!!!!:-D

helen said...

Jaj, hogy ti milyen kis szívmelengetőek vagytok :)))

Nah, most ott tartok, hogy -15 körül, de kb. egy hete nem álltam mérlegre. Kb. karácsony óta nem fogytam egy dekát se, mert még nem volt erőm folytatni, csak tartom a súlyom, de már ez is valami, nem?
A titok nem nagy: kevesebb szénhidrátot eszek (köreteket, ahol csak lehet, lecserélem friss salátára, sütiknek messziről se integetek... - legalábbis ez az alapsztori) + vacsikat néha-néha elhagyom. Eleinte minden második vacsi elmaradt, most már azért kb. heti egy-kettő az, ami elmarad. Ha mégis eszek, akkor az saláta, egy szál virslivel, vagy egy pár kocka sajttal. Kenyeret csak reggel eszek, és hetente háromszor. A fentmaradó négy nap gyümölcs van ebédig... esetleg egy joghurt, magában. De nem fogom vissza magam, eszek rendesen, csak nem azokat, mint eddig.
Ez nem fogyókúra igazán, hanem életmódváltoztatás...
Jah, és nem mozgok. Nem megy az nekem... csak alapok: busz után futás, kutyaséta, lépcsőzés a negyedikre, tanteremben fel-alá sétálás, lépcsőzés ott is, stb...

De ha jön a jobb idő és a sok friss zöldség, akkor lecserélem a mostani unalmas salátám, és újra nekikezdek a kicsit szigorúbb verziónak. Most ugyanis főleg répát gyalulok le vékony karikára + mindenféle fajta káposzták + saláta + ubikarika, effélék vannak benne...

orsolya vanessza kiss said...

Nekem is nagyon tetszik.. kis csoda :)

Mosolyrend Évi :) said...

Varázskendő lett belőle .)

hortenzita said...

Nekem is nagyon tetszik! Ügyes vagy!
Minden elismerésem a mínusz kilóidért. Én képtelen lennék ilyen spártai étrendre.

Timici said...

szép a kendő, Te pedig egy hős vagy! gratulálok a minusz kilóidhoz, 15lefele nekem is jól esne:o)
nekem is kéne fogyni, de én nem tudok csak salátát enni, vissza visszafogom magam, de az csak arra elég hogy tartsam a rémes súlyomat:(

peony said...

Én már öt kiló mínusszal is megelégednék, nyolc-tíznél több semmiképp sem kellene, de az öt az nagyon... Na mindegy, gratula, ügyes vagy... a kendővel meg tutira :-)))