Tuesday 13 April 2010

Kötni? Nyilvános helyen? Komolyaaan?

Nekem nagyon szimpatikus az ötlet! Ha egyeseknek nem szégyen a miniszoknya (amit mások szélesebb övnek néznek...), akkor nálam miért lenne szégyen a nyilvános helyen való kötés.

Tetszik, amit ők csinálnak :)

Vajon errefelé, Szhelyen lenne rá ígény? :D

Egy másik, konkrét kérdés: te csak otthon szoktál kötögetni/kézimunkázni?

Mert én biza nem... pl. van, hogy viszem magammal, ha barátokhoz megyünk. Vagy vonaton. Vagy buszon (ok, ott nem mindig, tekintve, hogy elég piszkos...). Vagy várakozó álláspontoknál - mint bankban, dokinál...

31 comments:

Stern Bori said...

A keresztszemes cuccokat mindig viszem magammal, így ha unalmas az előadás az egyetemen, akkor hímzek :) régen vonaton is ezt tettem, ma már nem utazok vonattal. A busz kiesett, mert nagyon zötykölődik. Dokihoz nem viszem magammal, a váró nem egy higiénikus hely :) Szerintem nem gáz, ha az ember nem csak otthon élvezi a kedvenc időtöltését! :)

ercsu27 said...

Utoljára teljesen nyilvános helyen (utcán) Velemen kötöttem. :-)
A cuccot meg többnyire viszem magammal szinte mindenhova.

Kriszta said...

Én is szinte mindig mindehova viszem magammal, a környezetemben élők már megszokták :)))) aki új meg először rácsodálkozik, de különösen nem foglalkoztat, hogy ez szerintük ciki-e vagy sem :)

Macus said...

Mostanában én is viszem magammal a horgolós tasit. Ma pl.a fodrásznál horgoltam a takaró négyzeteit.
Régen, amikor buszoztam sokat, olvastam vagy kötöttem.

bruercsi said...

Hi-hi! Simán lehet kézimunkázni nyilvános helyen, én pl. a Balaton parton szoktam nyáron hímezni! :))

Zsófi said...

Persze, szoktam.

Kéthetente 2*1,5 órát utazom; olvasok és/vagy kötök/horgolok közben.

Fércművek said...

Nekem evvel semmi bajom, de én max. rémjellemeket írok a buszon. :)) Azon azonban egy kicsit felhúztam a szemöldököm, amikor az egyik főiskolás úgy ült be hozzám a tanítási gyakorlat keretein belül egy óralátogatásra, hogy hozta a kötni valóját. :)

Csilla said...

Én is viszem magammal a kötnivalómat ahová csak lehet, pl fodrásznál, ha vonaton utazom mindenkép, nyaraláskor a folyóparton amig a párom pecázik (de rég volt... sóhaj), ismerőskörben beszélgetésközben is kötögetek. Dokinál a váróba nincs idegem kötni, főleg, hogy oda többnyire gyerkóccel kell menjek. Buszmegállóban is kötöttem már buszra várva. Nem mondom megnéztek de nem érdekel. Nincs benne szerintem semmi ciki vagy szégyelnivaló és még az egészségre sem ártalmas mint a cigizés, az miért nem ciki nyilvános helyen?

orsolya vanessza kiss said...

Ó, ne viccelj! Én például a játszótérre is magammal szoktam vinni :)

helen said...

Vajon errefelé, Szhelyen lenne rá ígény? :D Erre senki se adott választ. Egyébként a kérdés arra vonatkozik, hogy kinek lenne kedve beülni egy kávéra, meg egy órácskára, és közösen alkotni.

katica said...

mivel nekem kicsik korulmenyesebb a himzes, csak alvanyal/keretel tudok himezni igy vagy otthon vagy ismerosoknel szoktam csak. De ha nem kellene az alvany akkor szivesen akkarhol is csinalnam...

Gabella said...

Ma megyek a szemészetre, és azon gondolkoztam, hogy a várakozás közben kötni kéne. Csak amit most kötök, épp a nyakát kell fogyasztani. Az nem annyira jó. Valami újat elkezdeni? Nem is tudom.

De akkor is viszek valamit!

Maria said...

Hát persze, minden üres időben, ahol csak lehet. Már sok-sok éve.
Viszont aki fiatal, az gondoljon bele, hogy van negatívuma is. Sok helyen, vendégségben, sértésnek is tekinthetik. Orvosnál, egyéb helyen várakozva meg sokakat idegesít /szerintem ugyan ez egyszerűen irigység: ő nem tudja vagy mérges, hogy az milyen jól elfoglalja magát, míg más unatkozik, stb./.
Persze, mindez senkit ne tartson vissza, csak figyelembe kell venni, hogy feltűnő.

aniko66 said...

"... hogy feltűnő"? Hát persze, de csak azoknak akik unatkoznak a hasznos percekben is. Aki olvas melletted, vagy zenét hallgat, az talán észre sem veszi. Nekem is időnként feltűnik, és sajnálkozom, ha az enyém nincs nálam... A kézimunkázás az egyik legjobb dolog a világon amivel kitűnni lehet! :)))) Hajrá!

Namata said...

Szoktam én is vonaton , és ahol csak lehet .
Egyszer Pestig megtanítottam a sima szemre egy kislányt.:)

Kreativmano said...

Sajnos nem tudok kötni :S
Viszont egyszer készítettem lámpagyöngyöket a Váci utcában sok sok ember előtt...izgis volt :)
Egyszer meg a telekre hurcoltam le az egész "stúdiót" mert volt egy csomó megrendelésem, de közben krumplit is kellett kapálni, szóval összekötöttem a kettőt...több-kevesebb sikerrel.
A szomszédok gyanakodással vegyes érdeklődéssel figyelték ténykedéseimet :)

peony said...

Hmm, a tegnapi commentem eltűnt az éterben...amit mondtam:
Kötni nyivánosan? naná!!! A fiam jól tudja, ha úgy indulok el otthonról, hogy nincs a táskámban kötés, visszafordulok, mert ugyan olyan rövideket utazok a metróval, hogy nem érdemes elővenni, de mi van, ha egyszer beragad??? vagy tűzriadó van az irodában és egy órát álldogálhatnék az épület előtt? vagy... De orvosi váróban, vonaton, játszótéren, McDonaldsban (amíg arra várok hogy a fiam megegye a sültkrumpliját, néha még moziban is... Kötöttem a fiam nyílt óráján is (igaz, az előtt megkérdeztem a tanítónénit, zavarja-e)...Sőt, annak idején a gimiben volt olyan tanárom aki megengedte, hogy kössek az óráján, mert nagyon jól tudta, hogy maximálisan tudok figyelni arra amit mond, és tudta, addig legalább nem bámulok ki az ablakon, nem levelezek a padtársammal, nem olvasok a pad alatt...Vendégségben? Ha olyannál vagyok aki ismer...az jól tudja, hogy nem őket unom, viszont szeretem a kezem lefoglalni, és nem sértődnek meg. Hogy orvosnál zavar valakit? és, ha engem az zavar, hogy lapozza a könyvet??? (egyébként csak pozitívan szoktak reagálni a kötésre). Tehát, szerintem csak bátran!!!
Tudjátok, hogy még világnapja is létezik a nyilvános kötésnek? "WWKIP day"-nek hívják (World Wide Knit In Public day)amikor világszerte kötősök
(http://www.wwkipday.com/)
A klub már kétszer megtartotta (ha kicsiben is), az idén is szervezzük majd.

Aranyalma said...

Ez már a sokadik alkalom, amikor azt bánom, hogy nem Szhelyre költöztünk. Szimpatikus az ötlet!! Ha egy ilyesmi megvalósul, jelen pillanatban csak kéthetente tudnám ígérni (és azt sem hétvégén)a részvételt. Viszont az 1 órát kevésnek tartom, tekintve, hogy nekem oda kéne utaznom, de egyébként is, szerintem akkor még senki nem szeretne hazamenni... :)

aarkus said...

Játszótéren szoktam én is kötni, horgolni, meg a gyerekek különóráin, uszodában, balettórán, amíg várok rájuk. :-)

Timici said...

hogy Szhelyen van-e rá igény? lehet...miért ne lehetne csak meg kéne találnod az ottani kötősöket;o)
én is viszem magammal a nagyinégyzetes horgolt takarókezdeményemet, amit még a picibabámnak kezdtem el, csak aztán ugye mégsem kellett:( de majd egyszer biztos kellene fog, így ha várnom kell: oviban, Munkaügyi Központban, kocsiban akkor horgolok:o) Ha hosszabb útra megyünk akkor kötést viszek, tengerpartra hímzést:o) fő a változatosság:o)
drukk a helyi kötős klubhoz!!!

Maris said...

Barátoknál, várakozás közben, vonaton simán. De pl. repülőre nem mertem kötőtűt vinni.

peony said...

repülőre esetleg kicsi bambusz, vagy fa zoknikötőtűket vagy horgolótűt lehet/érdemes...
Fém addi tűkkel nem próbálkoznék...

ercsu27 said...

Velem az csak pár km-re van Szhelytől, ugye? :-)

Vacskamati said...

A kérdésedre a válaszom: én nem tudom elképzelni, hogy menetrendszerűen összeüljek valakikkel kötögetni. A varrás az más, az gerincvelőből megy, de a kötésnél számolni kell, követni a mintát, az egyszerű zoknik-sálak kivételével simán vissza lehet bontani az egy óra munkáját, ha csak egy kicsit nem figyelsz..

Tv közben megy a kötés, ha beszélgetni is szeretnék közben, akkor nekem nem.

Ennek ellenére biztosan van rá igény, hisz a Mamamis kötőtanfolyamok Bp-en pont ilyenek..
Meg kell próbálni, s spontán kialakulhat egy jó kis közösség, mint a linkelt blogban.. :D
(Mondjuk egy baráti társaság összehozatalával kapcsolatosan elég szkeptikus vagyok- nekünk sokszor kötés nélkül is nehéz összeegyeztetni.. :P)



Bájdövéj.. Nyilvánosan simán kötök én is, élvezem, mikor a vonaton zötykölődve a többi utas egy idő után mind a kötőtűket bámulja a tovarohanó fák helyett.. :D

Jutka, én is bevittem azokra az előadásokra a kötésemet, amiken nem kellett jegyzetelni. :D De azért odafigyeltem ám.. :D

Karina said...

aarcushoz hasonlóan akkor szoktam "nyilvános" helyen horgolni, ha a fiúkat zenesuliba viszem és ott várni kell. Ideális esetben az óra egybeesik a kicsi alvásidejével és akkor teljes a nyugalom:)
Velemben egyszer egy csodaklassz Kokas-kurzuson voltam, csodaszép élmények kötnek oda, de jó lehet ott élni!

Polly said...

Én hímeztem már a tanuszoda öltözőjében, amíg vártam a lányomra, aki gyógyúszásra járt, hímeztem Balaton partján, tengerparton, kocsiban, vonaton, parkban...

Ahama said...

Nyilvános helyen? Persze. Nem tudom miért zavarna idegen embereket, ha vki köt. Csendes, kis helyet foglal, nincs rossz szaga :)P stb.
Társaságban már más. Ha együtt kötünk, az nagyon szórakoztató ( nem a legbonyolultabb csipkemintát kell vinni :) ), valljuk be, sokszor ha egyszerűbb, nagyobb dolog készül, valamivel jó oldani a monotonitást.

Viszont a kötés mindenképpen megosztott figyelmet jelent. Teljesen megértem, ha valakit zavar, ha a társaságában nem övé a teljes figyelmem, ezért jó megkérdezni az elején, hogy mit szól hozzá és visszatenni a pakkba a kötést, ha nem örül neki.

Emi said...

Én általában a vonaton kötök. Napi rendszerességgel töltök négy órát vonaton. Két óra oda, kettő vissza. /De mondjuk éjjeles után nem lehet kötni!/

helen said...

Szóval megpróbálunk egy közös kávé+kötést? :) Mondjuk a fő téren valahol...

Aranyalma, te mikor érnél rá jobban? Hétvégén? Pénteken?

Zelnice said...

Én is kötök mindenhol, amióta újrakezdtem a kötést :-)
Leginkább autóban és a játszótéren, meg vonaton.

Aranyalma said...

Minden második héten, ez biztos, hétvége kizárt, de a péntek pillanatnyilag szimpatikus. Legalább a gyerek is ott lenne, együtt mennénk haza. :) Még az sem kizárt, hogy belemegy valami cérnás dologba. :)