Tuesday 29 June 2010

Luca


Kicsit makacs, kicsit önfejű, nagy szívvel: ő Luca. Biza!

És tényleg zöld. A kedvenc színe is ez. Még szerencse, nem igaz? Imádja a zöld almát, még azt se bánja, ha lecsorog a pofáján, és mindnehol almaillatú lesz. Az almáspite illatától meg képes táncra perdülni - pedig nem egy nagy tehetség ebben...

Ő tényleg különleges mackó. Még a különleges mackók közt is. Nagyon egyedi a gondolkodásmódja, nem is mindig bírják követni, miről is beszél. De legjobban a gazdijára vágyik, akit órák hosszat elhallgatna... meg vele aludna és vele utazna, bárhova is megy!
Nem babonás. Sőt, csak azért is belemászik mindenbe, amitől más fél - és semmi baja nem lesz, nem fog rajta átok, nem lett szegény, nem hagyja el a gazdija...

Kicsit szeleburdi. Lehet, hogy a korából adódik, de az is lehet, hogy ő mindig is ilyen kis dinka marad. Szeret nagyokat nevetni, romantikus vígjátékokat nézni, odabújni gazdihoz. Napközben viszont tesz-vesz, nem bír megűlni a hátsóján :)

És hogy tetszik a kockás ruhácskája? A varrónő nem ezt választotta, de Luca ragaszkodott a zöldhöz. Milyen igaza van... tényleg jól áll neki. A kis csipkét a ruha alján kis noszogatásra fogadta el, de most már nem engedi, hogy bárki lebeszélje róla.

Utálja a húst, világ életében Ovo-lakto-vega volt. Imádja a magvakat, a csírás salátákat, a sajtokat és persze: a gyümölcsöket. Minden nap egy alma. Gazdinak is, feltétlen! Csakis olyan gazdihoz hajlandó költözni, aki odavan a gyümölcsökért!

Luca kedvenc évszaka a tavasz: esővel, hűvössel, napsütéssel, hagymás virágokkal és friss illatokkal együtt. Egyet sajnál: nem olyankor terem az alma...


***

Luca is egyedi mackó, nem készül belőle még egy. Halványzöld színét egy nagyon finom mohairnak köszönheti - ebből készült a buksija és a teste. A mancsait, orrát, füleit a leginomabb merino gyapjúból horgoltam, törtfehér színben.
Zöld-tört fehér pamutruhácskájának aljára vert csipkét varrtam. Igazán nőcis lett tőle Luca :) A ruha pedig megkapta az elmaradhatatlan minigombot: sötétzöld szivecskét!
Kapott egy halvány sárga mohair, kötött sálat a hűvösebb időkre való tekintettel - a sálon pedig helyet kapott az amotae címke :)
Füle tövébe sárga virágot tűzött.

Még fotók itt és facebookon is :)

6 comments:

jusztifoto said...

jaj de kis drága.

Mina said...

Luca is tündéri mackólány lányka lett :)

xJuDesign said...

Szuper lett a csipkés aljú ruhácska:-)))

Pixie Pie said...

Jajj de édi! :) Csak most fedeztelek fel magamnak. Imádom ezeket a naffejűeket! :) Nagyon ügyi vagy!

helen said...

Köszönöm :)

Pixie Pie: üdv errefelé :))

katica said...

Nagyon cukki!