Friday 9 July 2010

Kutyorg

Emlékeztek még erre a felhívásomra? Nem sokkal utána megkeresett Gabi, a Barka fonal nevében, hogy szeretné, ha terveznék valami kis aranyos állatkát, amit majd meghorgolhatnának a szeretetvarázs-takarók maradékaiból. Így lehetett az, hogy előjött kutyorg.


Ő egy barna kis bújós kutya, Gilice fonal medvebocs árnyalata teszi ki a nagy részét. A csíkozás most épp mandula, kerekerdő és paszuly árnyalatból van, de ez variálható.

A kutyorg testét csupa rövidpálca szeretet alkotja :) A buksijánál kezdtem, fent, és a teste aljánál (popónál) fejeztem be. Jó kis tömzsi teste lett, olyan jó gyömöszkölni :))


A mintát ma már megírtam, mikor a gépem úgy döntött, hogy elrepül egyet pihenni (aztamindenségit, volt nagy dühösség...), és a mentést figyelmen kívül hagva: egy üres dokumentumot hagy maga után. De sebaj. Holnap újra nekiállok...

Viszont most szeretnék egy szívességet kérni. Ki az, aki jól tud horgolni leírás alapján, alapvető fogalmakkal tisztában van (kúszószem, körben horgolni, színváltás, rövidpálca...), ráér épp és ellenőrizné a mintámat úgy, hogy ő is meghorgolná a kutyorgot. Erre egy-két napon belül sor kellene kerüljön. Cserébe felajánlom, hogy ő megkaphatja a mintát :)))


A többiek se szomorkodjanak, mert a barka oldalon megvásárolható lesz a minta. A bevétel pedig szintén a szeretetvarázsos akció keretein belül: az ovik kapják.


Kutyorg felkerült a barka galériájába, ahol lehet rá szavazni :) A nyertes 5e ft jutalomban részesül. Ha netán én lennék az a szerencsés, hogy kutyorggal megnyernénk, lehet találgatni, mit kiknek ajánlom fel az összeget :)))






Egyébként ez a fonal nagyon jó :) Igazán szerettem vele dolgozni. Nagyon szép árnyalati vannak! A szilvásgombóc (lila) pl. állati jó! Meg a kerekertő (sötétzöld). Meg a paszuly is (világoszöld). De a legjobb: nagyon jól lehet variálni őket, mert mind illik a másik mellé - és az egésznek egy olyan kopottas, paszteles színe van.
Megszerettem gilicét...



***

Mellesleg: elkészült a macsek és egy minikutymorg is :)



11 comments:

Esthi said...

Szia!

Én szívesen vállalnám a segítséget meghorgolásban. Én is nagy horgoló vagyok, már több, mint 12 éve, és a szeretet varázsban is segítenék, de nem vagyok elég kitartó egy takaróhoz. :))) A lényeg, hogy szívesen segítenék és éppen ráérek. :)

Julcsi said...

Kutyorg nagyon édes:) Biztosan megveszem majd:)

zazálea said...

Nekem ez tetszik a legjobban!

böpörö said...

Igazad van, szerintem is ő a legjobb:))
Szívesen vállalkozom én is, ha lenne még szükség jelentkezőre:)

orsolya vanessza kiss said...

De gyönyörű!

Elámulok Tőled :)

helen said...

Köszi :) Ő minimalista stílusban játszik, és nagyon szeressem őt is :)

Közben már kialakult, hogy ki fog teszthorgolni, szintén Gilice fonalból :)

Silerika said...

Aranyos, szeretnivaló! Éppen azon gondolkodtam, hogy a maradék Gilicéből mi készüljön a takaró mellé??!!

Karina said...

Én is részt veszek a takarózásban, már előre örülök ennek a kedves kutyusnak, akarom mondani a leírásnak :)

Mona said...

Elkapott a "kutyorg-láz"! :) Elárulod, hogy mivel tömted ki, hogy ilyen szépen állnak a kis testrészei?

helen said...

Vatelinnel.

Mona said...

Köszönöm az infót! Már nagyon várom a Barkán!