Sunday 29 August 2010

Kötőtű a repülőgépen

Tanácsra lenne szükségem - mit gondoltok, felvihetem? Konkrét példákra lenne szükségem, hogy ki próbált meg felvinni, mit szóltak hozzá, stb.
Kicsit aggódok, hogy kötés nélkül be fogok csavarodni, utazok vagy 26 órát...

22 comments:

Anonymous said...

biztosan nem viheted föl:(:(

Budai Detti said...

Én nem tudom, hogy hova utazol, de lehet, hogy mindegy is: még saját italt sem lehet felvinni.... Legalábbis, amikor én utoljára repültem nem lehetett. .... Tilos az ilyesmi. (Tűk, körömvágó ollók, kések...stb.)

á said...

minden lenyúlnak, ami pöttyet is fegyver lehet, márpedig a kötőtű nemcsak pöttyet lehet az.
sajnálom. könyv??? azt nem veszik el.

helen said...

Ha töltőtoll lehet, akkor kötőtű miért nem?
Könyvet viszek, az alap, de kötőtű is kellene nekem... :S

Egyébként a többi konkrétummal tisztában vagyok, mint folyadék, stb. De a kötőtű esetében nem tudom... vagyis nem akarom tudni?

nöné said...

A Finnországban élő Jucuu-nál olvastam talán egyszer, hogy a horgolótűt felcsempészte. Kérdezd meg Tőle, hogyan tette, hm?

Jucuu said...

Én már annyi embernék olvastam, hogy felvitte, kötött is (pl. Zazáleánál, finn blogokban), azért mertem megpróbálni. Valahol azt is olvastam, hogy megkérdezte becsekkolásnál, ahol mondták, hogy tilos felvinni, mégis megpróbálta és nem vették el.

Én olyat vittem magammal, amit nem sirattam volna meg (mármint a tűt :)), ha elveszik, bedugtam mélyen a táskámba, valahova a váz mellé. Semmi gond nem volt, Szilárd hátitáskáját kibontották, mert volt benne üres palack, mással nem foglalkoztak. Meg az előttem lévő bácsi kisollóját is elvették, de az én táskám nem szúrták ki. Ja és szerintem valami fa- vagy bambusztűt vigyél, az kevésbé tűnik veszélyesnek, mint egy hegyes fém... És ne a laptopod mellé rakd (ha van), mert azt ki kell venned az átvilágításhoz. :)

helen said...

Jucu! Van remény :)))) nincs bambuszom, épp megkerestem ma reggel Ercsut, hogy van-e még neki netán... hátha...

Köszi a tanácsokat!

Kicsoda said...

en eleg sokat repultem es siman felvihettem! ne dugd el!!! legyen rajta kotes, es mutasd meg, mert jobb, ha nemet mondanak, mintha megtalaljak es utana meg el kezdenek keresni mast, amit eldughattal. nekem soha semmit nem szoltak!! Ha tutira akarsz menni vidd a bambuszt.

Kicsoda said...

na ezt egyutt irtuk Jucuuval:-)
egyebkent a biztonsagi szabalyok nem ugy mukodnek, ahogy `logikus`. Kisollonal ezerszer veszelyesebb fegyvert csinalsz a teljesen legalisan felviheto borosuvegbol (duty free-ben megveve) ha eltorod. nem az ilyen tamadastol felnek, ezzel max par embernek artasz, hanem hogy bombat raknak ossze a gepen.

Zsófi said...

Van egy hurkolási eljárás, amihez nem kell tű: makramé. Gyönyörű kendőt csomózhatnál össze a gépen. ;-D
(Csinálsz egy egyenes, négy szálas, lapos csomókból álló vezetőzsinórt. Erre 1-2 centinként felhurkolsz 1-1 szálat és folyamatosan keresztezve a sorokat jó lazára csomózott laposcsomókat készítesz.)

ercsu27 said...

Találtam bontatlant! :-)

Mosolyrend Évi :) said...

Szió!
Én picike,nem hegyes ollót,tűt is vittem már fel gyöngyfűzéshez.
A kézibe tettem s átvilágították.Természetesen a pakliba benne volt,hogy elveszik.
Az egyik karkötőm az éghez "fűződött" .) azóta is imádom!

Unknown said...

Kötőtűvel nem próbálkoztam - volt egy pár hossszúúú repülőutam Japánba - de hímzőtűt már vittem magammal, és jó sokat tudtam hímezni. Mondjuk ollót nem vittem fel a gépre, megelégedtem azzal a kerek fonalvágó eszközzel, amit medálként viselve simán felvittem mindenki szeme láttára.

Szerintem bambusz kötőtűvel lehet esetleg próbálkozni, a fémet szerintem kiszúrják egyből.

Méri said...

Tőlem már kötőtűt, ollót, sőt az eltört szemüvegem szárát is vették már el.

bruercsi said...

Úgy tudom fegyvernek minősül és nem lehet felvinni, főleg mióta ez a "eus-nem eus" mizéria van... :(
De próba szerencse... azért szerintem készülj "B" tervvel is. :))

helen said...

Azt hiszem, meg fogom próbálni, max. nem jön össze - de örökké utálnám magam, ha meg se próbálnám. Egyébként az uticél: Új Zéland :)

Csirli said...

En mar hoztam tut, kisollot es zsebkest is... Valahogy nem tunt fel nekik.Bar nem volt tudatos nekem sem h kiskessel vagyok :) bezzeg a turorudikat elvettek volna, ha be nem falom mind az 5-ot :)

Csirli said...

Jo utat!!!

Makay Anikó said...

Én már vittem föl kötőtűt-bambuszból valót. És kötöttem is. A bizonságiakat nem érdekelte. Nekem az utaskísérővel gyűlt meg a bajom. Szerinte "hasbaszúrom" magam, és tegyem el. Aztán megkérdeztem, hogy ceruzát használhatok-e? És végül kibékültünk, hogy ez sem veszélyesebb.

26 óra? Abból kijön egy egész pár zokni is!!
Sok sikert.

zazálea said...

Én felvittem, amikor csak utaztam, sőt, Párizsba menet kötöttem is, nagyon félek odafent mindig, le kellett foglalnom magam. De ment Brüsszelbe, Amszterdamba is!

Mona said...

Szerintem számíthatunk szigorításokra (cikk vége): http://index.hu/belfold/2010/08/30/mediterran_kulseje_miatt_szallitottak_le_a_wizz_air-geprol/

Én egy kb. A/5-ös tükröt vittem a kézipakkomban, a beszállásra várva leejtettem a pakkom a tükör három darabba tört, én már csak a szállodában vettem észre.... simán rosszalkodhattam volna vele a gépen.

aarkus said...

Én is vittem föl, használtam is: a légikisasszony is meglepődött ("ezt felengedték a gépre?!") de az átíilágításnál simán átment. Jucuuhoz hasonlóan olyat tettem a csomagba, amit akkor sem sajnálok, ha elveszik örökre. Jó utat!