Friday 17 September 2010

Fonalat vettél tőlem?

Akinek bárminemű véleménye, óhaja, sóhaja van a fonalakkal kapcsolatban, amit tőlem szerzett be, kérem, hogy ossza meg velem. Elsősorban velem, főleg, ha sóhaja van...
Mint kiderült, volt olyan gombóc, ami kevesebb volt, mint a kiírt tömeg - és mivel nem használtam belőle egy cm-t se, ezért nem is sejtettem. Azóta megbeszéltük ezt a félreértést, de ha más is járt így, kérem, keressen meg.

Egyébként a kiírt tömegről jut eszembe: én már jártam sajna úgy, hogy nem annyi volt a gombócban, mint a ráírt tömeg. Pedig neves márkáról volt szó... Szoktam olyat csinálni, hogy vicc kedvéért lemérem (ok, lemértem, míg megvolt) a szuperpontos konyhai mérlegemen, és meglepő eredmények jönnek ám ki! Kevesebb gyakran volt a gombócban, több soha :D Lehet, hogy rosszul mintavételeztem.

Erről jut eszembe: kell vennem digimérleget, konyhait és mázsamérőt is...

8 comments:

ercsu27 said...

A legtöbb gombóc papírján rajta is van, hogy +/- ennyi meg annyi...

Viktória said...

Mit akarsz te mázsálni? :)

Régebben vettem Tőled fonalat, eszembe sem jutott lemérni soha, de mostmár még egy előnyét látom annak, hogy a fonalaim többségét a turkálóból szerzem be :)

Jucuu said...

Sajnos ez így van Helen, ahogy írod, kevesebb előfordul (elég gyakran), több nem igazán...
És tényleg sok márka papírján rajta van a +/-, ahogy Ercsu írja, de ha nincs rajta, az sem garancia a pontos súlyra, erre érdemes emlékezni egygombócos projekteknél, tapasztalat beszél belőlem. ;)

Csilla böködéje said...

Háát, kedves Évi, olyan sokáig nem voltam, hogy Te közben elköltöztél a világ másik felére. Én is (mi is)költözködtem csak nem ilyen messzire. Legyetek nagyon boldogok és vidámak és jelentkezz!!!!!!!!!!amilyen sűrűn csak tudsz.
puszillak! CSilla

helen said...

Csilla, köszi :) Te merre? Milyen messze?

+/-fonal: igen ,tudom, de néha meredeken sokkal kevesebb. Pl. egyszer egy 200g-os gombóc kb. 180 gramm volt.

Mindegy, a lényeg: ha valaki kevesebbet kapott, nem volt szándékos, és kérem, jelezzen, beszéljük meg!

rosalia said...

Oh, What a pretty things show in your blog!

helen said...

Rosalia, thank you :)

Csilla böködéje said...

:-D Nagggyon messzire!:-D Sopronból Harkára. Ez kb kocsival táblától tábláig 5perc. De azt is mondhatnám, hogy a világ közepére. Harka egy csendes kicsi de szép falu. A nappali ablakából illetve a kertből egy szomszédos (de mező válasz el minket) birtok (khm) teheneit lovait látni. Az egész olyan békés meseszerű. Szóval nekem a válág közepe:-D
írjál, írjál...!!!!!mi van Veled.