Wednesday 13 October 2010

Emma sapikája

Sokfélét kötögettem, most már horgolok is, de ez az első, amit elkezdtem és szinte alig tettem le, amíg be nem fejeztem. Ez a kis finom rózsaszín sapka Emma baba sapkája, aki 11 hónapos lesz lassan, és nem esik túlzásba, mikor hajnövesztésről van szó... A nyár pedig közeledik, és a napnak már most is nagy ereje van - így egy nagyon fékony kis fonalból kötött sapit kapott tőlem. Persze, megvan a maga kis véleménye, mert mikor megkapta, nem sütött a nap, így nem is engedte, hogy a fején maradjon :D Szóval a babás-sapis fotó még várat magára.

A fonalat nagyon szeretem, be is szereztem egy kékes-lilás világos árnyalatot, meg egy gombóc fehéret. Patons gyártmány, amiről eddig csak neten ovlastam :D Finom és puha vonal, annak ellenére, hogy egy szemernyi gyapjú sincs benne - de legalább nem kell aggódjak azon, hogy Emma bőre nem fogja szeretni.
A minta: saját találmány, menet közben alakítottam ki - főleg a befejezés része tetszik, ahogy összefutnak a csíkok és csavarások, egy virágra emlékeztet :) Majd megmutatom, ha Emma is hagyja :D Az oldalán lévő csavarások szépen kisimulnak, ha a baba fején van, így viszont kicsit rugalmas, jobban követi a fej formáját. A bősége meg is engedi, hogy nőjjön a buksi, amire most nagy szükség van, hisz egy hét alatt is látványosan nődögél ez a nagylány.

***

És íme, ő Emma :) Edit és Isti kislánya ő, akik itteni jóbarátaink. Kis vigyorka ő, aki nem osztogatja a mosolyt akárkinek. Ki kell érdemelni, de utána már nagyon mosolygós kiscecaj :)))
Rájött, hogy tud állni, azóta nem szívesen ücsörög. A zoknimentességet legalább annyira szereti, mint én :) Sőt, a zöld színt is mindketten nagyon-nagyon szeretjük! Bár babaholmik, amik zöldek: nem nagyon kaphatóak (erre). Kis huncutka, okos, és nagyon gyorsan tanul. Szereti a hasát, szívesen próbál ki új ízeket. A gyümölcsöket is mindketten szeretjük :D :D Sőt, a könyvekért is mindketten rajongunk, bár ő inkább a kemény lapos, sok képes, mondókás könyveket preferálja.
Hát ő Emma, az én kedvenc Emmám :)

5 comments:

Csilla böködéje said...

Emma baba édes, a sapi meg szuper lett. Valami furcsát éreztem ahogyan olcastalak "lassan itt a nyár" aztán beugrott! Hát persze, Te most eléggé messze vagy:-D

Mona said...

Nagyon szép lett a kis Emma sapija. Legjobban nekem is a buksitető része tetszik :) Ja, meg a színe!

bucilla said...

Cuki a sapi, a teteje izgalmas, az már így is látszik, Emma pedig tündéri kislány, már fb-on megcsodáltam:)

Irenka said...

Szép, minőségi darab. A csajszi egy édes tündér!

Jill - Blankets said...

Some really great info here at your blog. Keep it coming!