Saturday 19 March 2011

előrehozott ajándék

Még nincs itt az ünneplés ideje, mégis megkaptam az ajándékomat páromtól. Régi álmom volt, hogy legyen egy saját eReaderem, vagyis elektronikus könyvecském, ami könnyű, sok könyvet tudok tárolni rajta, bármikor belejegyzetelhetek, kiemelhetem a kedvenc idézeteimet, akár zenét is lejátszik nekem a háttérben, és nem csillog a kijelzője (azaz napon is tudok olvasni), elég kontrasztos a szöveg és mindez kézreálló méretben, élvezhető méretű kijelzővel.
Megkaptam. Kindle 3. Még nincs sok tapasztalatom vele kapcsolatban, de amit eddig láttam, tetszett. Próbálgatom. De addig is: elkezdtem olvasni rajta egyik nagy kedvencem: BB, Jane Austentől. Naná.

15 comments:

katica said...

csoda szep az ajandekod! Es nagyon helyes a kis maci a haterben!

hanga said...

jajjmár, ha ez Linda, akkor STIPISTOPI? :p

helen said...

Szemetek, mint a sasé :))) Igen, ő Linda mackó :) Hamarosan bemutatkozik!

Barbi said...

Remek ajándék! :D

Jucus said...

Hú, szuper ajándék! Gratulálok hozzá! Az olvasósok álma lehet!

Lvica said...

Szeretni fogod, tuti kis ketyere, én odavagyok érte.:) Ha megyek valahová, biztosan a táskámban van, ha pedig otthon vagyok, a kezem ügyében...

Tokot érdemes beszerezni hozzá, nekem ilyen van:
http://www.amazon.com/gp/product/B003DZ166Q/ref=s9_hps_bw_i2?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=right-3&pf_rd_r=11HP4PBKFX1RCVX6325N&pf_rd_t=101&pf_rd_p=1289681622&pf_rd_i=1268192011

Puszi! Vica

Moklin said...

Szia!
Ez nagyon jó kis előrehozott ajándék. Nekem is van. A tok az tényleg nagyon fontos, ahogy Vica is írta.
Itt meg egy olyan link, ami megmutatja, miként lehet rá magyar betűket varázsolni: http://kindlevarazs.wordpress.com/2010/11/15/itt-van-megjott-a-magyar-billentyuzet-a-kindle-n/
Keresésnél, jegyzetelésnél jól jöhet.

Röfipingvin said...

egy ilyet én is nagyon szeretnék :) és jó választás a BB :)

Tünde said...

A kedvenc regényem. :)

helen said...

Nagyon imádom, még mindig. Nekem is folyton a kezem ügyében van. Nagyon hasznos! Komolyan! Ha monoton a minta, nem kell rá figyelni, simán kötök és olvasok egyszerre, és még csak tartani se kell :D :D Nagyon szuper!

Tokot legközelebb, most nincs rá keret :D

Bakarasz said...

Szia! Már figyellek egy ideje, és imádom a mackóidat, nem is tudom, eddig miért nem olvastalak, na de mostantól... :) Könyvmoly vagyok, és pár napja másra sem gondolok, mint hogy akarok egy Kindle-t!! Mik a tapasztalataid, még mindig szereted?

helen said...

Bakarasz! Nagyon szeretem, naponta tobbszor hasznalom, foleg, ha utazok (kb. 20 perc tomegkozlekedes a meloig, aztan vissza...). Estenkent is elmaradhatatlan az olvasas, olyankor is kindle kerul elo. Kenyelmes hasznalni, jol tudom olvasni, ha idegen a szoveg, semmi perc alatt ott az ertelmezo szotar... es tobb konyvet is olvashatok egyszerre, tudja, hogy hol tartottam veluk...
Szoval: igen. Szeretem. Nem cserelnem le :)
Egyebkent ha nem ragaszkodsz az uj kindle-hoz, akkor a regit (amilyen nekem is van) potom aron beszerezheted most...

Bakarasz said...

Köszi a gyors választ! :) Amazonon nézelődtem, te is ott vetted? Az
egyetlen dolog, ami zavar az az, hogy úgy látom, magyar könyvek nem
igazán elérhetők a Kindle-hoz. Nekem pl. nagy kedvencem Szabó Magda,
Fekete István, és még sorolhatnám. Amazonról veszed hozzá a
tartalmakat? Bocs, hogy ennyit nyaggatlak, de alaposan körül akarom
járni a dolgot. :)

Üdvözlettel: Ági

helen said...

A magyar tartalmakat barhonnan megvasarolhatod am, pl. nagyon sok konyv elerheto a Magyar Elektronikus Konyvtar oldalan is (gyakorlatilag meg nem talalkoztam olyan formatummal, amit ne tudtam volna a kindle sajat formatumara alakitani. Masreszt mar az magyarorszagi konyvkuldo szolgalatoknal is sok elektornikus konyvet lattam mar... megvasarolhatoak. A kindle pedig nem ragaszkodik, hogy csakis az amazonon keresztul vedd a konyvet: ami a pc-en van, azt USB-vel osszekotve ratoltheted a kindle-re.

En kozvetve az amazonrol szereztem be, a ficko kettot rendelt, egyet maganak, egyet a fianak, de a fia nem akarta - ezert az itteni vateran eladta.

Egyebkent a magyar karakterek is csodasan lathatoak :)

Van egy kis negativuma: kicsit maceras a konyvek mappakba rendezese... egyesevel kell oket kijelolni a kindle-n, a program, amit konvertalashoz hasznalok, ezt nem tudja. Viszont ezt a valodi konyvvel is megcsinalod: megvetel utan pakolgatod konyvespolcrol taskaba, masik konyvespolcra, stb... :)

helen said...

Es hogy megeri-e? Szamoljunk pirinyot: nalunk mar kaphato potom 99 dollarert (NZD), ami kb. 16000 ft. Ha egy konyvet 3000 ft aron szamolunk, akkor az 5. konyv utan mar megterult az ara, ha a digitalis konyvet ingyen be tudja az ember szerezni.
A tomegerol mar nem is beszelve... a taskam igy is egy tonna, de ha egy konyvet is rendszeresen cipelnek, akkor vegem lenne. Arrol nem is beszelve, hogy nem szeretem, ha egy konyv kiolvasasa a merete miatt akadalyozott (azert nem tehetek a taskamba egy bun es bunhodest.. ugye...)