Friday, 4 March 2011

Mostanság

nem írtam, tombol a nyár, sokat kirándulunk, nagy sétákat teszek, elkezdtem naponta tornázni, szóval aktívkodok, és annak ellenére, hogy úgy érzem, valahol elpárolgott a nagy melegben az alkotós mojo-m, ahhoz képest csak-csak felkapom a tűket, többfélét is :)
Hogy miket csinálok mostanság?

Először is: túléltük a földrengést, ami nem volt nehéz, tekintve, hogy az érintett területhez képest 1000 km-nyire vagyunk északi irányban...

Aztán pillangót neveltem :) Találtam egy zöld kukacot, ami lelkesen ette az egyik parton talált magvacskát. Elkezdtem próbálgatni, mit szeret, és végül rájöttem: a húsos, pozsgás leveleket szereti. Nevelgettem, mígnem olyan kövér kukac lett, hogy már nem volt más hátra, mint pillangóvá váljon.
Egyik nap hálót szőtt maga köré, és begubózott. Pár nap múlva pillangó lett belőle, valami molyféle. Szép méretes. A fotón még bontogatta a gyűrött szárnyait...
Azóta vígan él valahol és élvezi a finom nyári szellőt :))

Meg kirándulunk, minden hétvégén, mindkét napján...

Meg horgolok Polly kislányának mamuszkát, hogy ne fázzon a pindur lába :)


Bogarakat-élővilágot fotózok, felfedezem az itteni természetet.
Ezt az imádkozó sáskát pl. a lábamon találtam mosogatás közben :D Nem kellett messzire menni, hogy bogarat találjak.

Fügét (ld. fenti képen) szedek a kertben, meg körtét, szőlőt - és lassan beérik a mandarin, a grapefriut és talán a papaya is...

Már húsvétra gondolok, és lilában álmodtam meg ezt az újszülött nyuszisapkát.

Mackók még mindig születnek a kezeim közt, nem tudok nem mackót megálmodni :)
A fenti fotón Pepe látható, amint épp a vadvirágokkal ismerkedik :)

És még mindig gyűjtögetek tengeri üvegeket. Meg csigaházakat, kagylóhéjakat. Hogy ezt honnan láthatod? A nyakam elülső fele még mindig fehér... a tengerparton mindig lefele nézek, állandóan kutatok :D
Ezek a tengeri üvegek mind kincsek számomra, bár nem mind egyforma értékű, úgy általában. A zöld és a barna gyakoribb, már ha egyáltalán találsz a parton... Itt pár zöldet szerettem volna számomra kedves embernek megmutatni, de egyébként főleg barnákat találni.
Az 1, 2, 7 számú üvegek gyakori zöldek, a 4 és 6: mohazöldek, ezek már ritkábbak, ezért értékesebbek is. Viszont nem olyan kis aranyosak, mint a két barna (3, 5), amik szépségesen le van már csiszolva, gömbölyded mindenhol - ők ettől értékesek, rajtuk sokáig dolgozott a tenger. A 6-os és 7-es számozású üvegek nem laposak, kicsit homorúak - gondolom, az üveg hasából valóak. A 7-esnek vannak még csillogó részei, bár mindenhol meg van már csiszolva, nincs vágófelülete. Kicsit olyan, mint a szultánkenyér a sok porcukorral, de itt-ott vannak rajta még csillogó felületetek.
Ez csak pár a gyűjteményemből. Szerintetek lenne ígény rá otthon? Főleg ékszerkészítőkre gondoltam, ők tovább tudják használni, körbefűzni gyönggyel, vagy dróttal körbetekergetni...
A saját három kedvenc üvegem nincs ékszerré alakítva, csak szerencsehozóként van a zsembemben :))) Ha arra gondolok, mekkora szerencsére volt szükség, hogy rájuk találjak - az további gondolatokre serkent ;) Ki tudja, honnan indultak, mennyi ideig alakította őket a tenger, az óceán, és én rájuk találtam... Hát nem csodás?

8 comments:

Tündérlátta said...

De jó lenne itt is egy kis meleg...

melcsilla said...

Évi, még-még, képeket, beszámolókat. Mindig kíváncsian olvasom!

Abile said...

De jó volt olvasni! És a meleg miatt nagyon irigyekedek... sőt, még annál is jobban! A gyümölcsök miatt meg aztán végképp! :o))

szazu said...

Úgy látom a tomboló nyár nem csak nekem hiányzik:-) Itt mára jó időt mondott, de köd van, és hideg...
puszi Neked és hajrá kismackók!

nöné said...

Nagyon szépek a fotóid! Irigylésre méltó a sok-sok kirándulás és persze a csodálatosan szép napsütés.

Polly said...

Szépek a fotók :)
A mamuszt előre is köszönöm :)
És meleget és napfényt akarok!!!

Zera said...

Én is kíváncsian olvastam a beszámolódat. A zöld üvegek nekem is naggggyon tetszenek és tényleg kész csoda, h ilyenekbe botlasz a parton sétálva... :)

eszterlanc said...

A rovar nevelés már nekem is eszembe jutott. Állítólag mikor először bontják ki a szárnyukat, azt úgy csinálják, hogy testnedveikkel felpumpálják a még lágy szárnyat ami ezután megszilárdul feszes állapotban. Az üvegek tényleg szépek, és ötletes dolog ékszerként hasznosítani őket. Az időjárásra és a képekre mit is lehet mondani... Irigykedek:)