Friday 20 March 2015

Katrina


Katrina sose szerette a nyarat, legszivesebben mindig a kandalo elott ucsorogne, kenyelmesen elhelyezkedve, zenet hallgatva. Es kavezva. Kavet mindenkepp ker. Lehetoleg mezzel edesitve. Vagy inkabb mezet ker, kaveval izesitve.
Ezen kivul a verseket szereti, biza! Persze nem csak azokat, amik mackokrol szolnak. Elolvassa a tobbit is, de a medvesek megiscsak erdekesebbek!


O egy nagy furi kis szerzet: szereti a modern talalmanyokat, de nagyon ertekeli az ertekes multat! Mondok erre egy peldat: az okos telefont nagyra ertekeli, de ugy gondolja, hogy a kave nagyitol kapott, regi, kezzel keszult bogrebol finomabb. 
Es ha mar igy kavera terelodott a szo: csakis a fozott kave johet szoba. Olyan eros, mint o maga. Semmi kavaros kave, kerem, errefele nem szeretik az olyat.



Amirol meg az jotott eszembe, hogy olyan kis eros, hogy ugy kell bizonygatnia, hogy ugyan kicsi a maci, es eros, de nem felelmetes! Sose morogna senkire. Azt se tudja, hogy kell morogni. 

Hogy meg mit szeret? A jo kis kezzel gyurt kenyeret. Hazi lekvarral. 
Meg a noteszokat. Mindenfele meretben, de az aprok a gyengei. Mindenfele fontos dolgokat le kell am jegyzetelni!
Meg nem szereti, ha koran keltik. (Nem szokott morogni, de nem am, amit hallani lehet ilyenkor az csak a szomszed szobanak a nyikorgasa...)
Van am egy masik gyenge pontja is Katrina naffeju mackonak... egy jo filmmel le lehet venni a labarol - amugy is jobban szeret ulni, mint alldogalni. A hosszu utja utan peldaul biztosan morcos lesz. Kicsit. Ok, nagyon. De ha gazdi megigeri, hogy egyutt neznek Harry Pottert, akkor szent a beke.
Akkor mar csak az a kerdes, ki lenne hajlando vele mozizni? ...


***
Katrina naffeju macko annyira kulonleges, hogy ha szeretnek, se tudnek kesziteni egy ugyanilyet. O egy egyedi, megismetelhetetlen, es meg nem ismetelt macko. O leginkabb nagyok baratja, leginkabb azert, mert sok olyan reszlet van rajta, ami esetleg veszelyes lehet a gyerkocokre.
Igazi maciszeme van, es horgolt pamutvirag a fule toveben. Pottyos ruhaja csak ugy lebben a szelben. Mar ha raveszi magat arra, hogy kimozduljon. Csikos harisnyat kert, ugy gondolja, az jobban illik huncut termeszetehez.


Mikor almodoztam errol a naffejurol, csupa termeszetes es nemes alapanyaghoz nyultam. Buksija nagyreszt selyem es gyapju keverekebol keszult fonalbol keszult, a testenek tobbi resze organikus pamutbol. A ruhacskaja szinten pamutbol van. A mackoszemek, es gyongyok, illetve a miniatur gombok viszont muanyagbol vannak.

No comments: