Saturday 19 March 2022

Ideje megstoppolni a dolgokat

Slow fashion - hallottal mar rola? 

Ijeszto latni, mennyi ruhat dobunk ki, globalisan, mert mar divatjamult, kilukadt, elhasznalodott, stb. Erdemes utananezni, hogy mi mit tehetunk, hogy ezt lelassitsuk. 

Mostanaban sok stoppolos, megfixalos, feljavitos konyvet, blogokat, instagram bejegyzeseket es hashtageket olvasgattam - szuper otletek vannak mindenfele! 

Par konyv, amit ajanlok a figyelmetekbe: 

 - Katrina Rodabaugh : Mending Matters

 - Kerstin Neumüller : Mend Patch

 - Noriko Misumi : Mending with Love

 - Jenny Wilding Cardon : Visible Mending

***

Mondanom se kell - nekem is halomban allnak a kedvenc ruhaim, amik arra varrnak, hogy megstoppoljam oket. 


Az elso aldozat egy eleve megmentett ruhadarab volt, amit mar evek ota hasznalok en is: egy lenvaszon kabatka. A nyakanal egy jo nagy reszen kifoszlott, es ezzel hasznalhatatlanna valt. Mar egy eve varta, hogy kidobjam, mignem... szembe jottek velem a jobbnal jobb otletek :D

Megstoppoltam, alulrol megerositettem egy masik darabka vaszonnal, de mivel ezt sok mindennel parositom, ezert visszafogott szinvilagot valasztottam hozza. Meg eleg batortalan vagyok, es meg szokom a meresz, szines, lathato javitasok hordasat, ezert el akartam takarni valamivel.
Igy kapott egy par feher horgolocernabol keszult viragot. Rangos lettem, mezok ormestere :) 

Tudom, hogy nem tunik nagy valaminek, de most nagyon orulok a regi uj kabatkamant. Olyan erzes ez, mint mikor egy reg elveszett targy kerulne elo! 

Ti is szoktatok stoppolni, javitgatni dolgokat? 

No comments: