Tuesday 20 January 2009

Majonéz kérdezett jövő évi (azaz idei) terveimről... Nem is tudja, milyen nehéz dolgot kérdezett tőlem :D Nem azért, mert nem ismerem magam, hanem azért, mert nekem általában nincsenek terveim, a legtöbbször intuíciók alapján döntök. Ez jó is, meg rossz is :) Jó, mert folyton meglepem magam (és csodálkozok is néhanapján), márészt meg nem tudok tervezni :))
Erre egyébként bizonyítékom is van - ott van pár megkezdett hímzés ;)



De van pár, amit szeretnék. Pl. megtanulni angolul. Úgy rendesen :)
Messze menni, a világ végére :) És boldogan élni, míg meg nem halunk.
Beatrix Potter mintakendőt hímezni.
Sokat kötni, új fonalakat simogatni :)
Lecserélni a ruhatáram, azaz a 80%-t kidobálni, mert már annyira nem én vagyok, hogy fel se veszem. Csak a helyet foglalja. Egy teljes-teljes csere kellene, tudom is, mi a módja - egy 90 napot diétát végigcsinálni... Csakhát van ezer dolog, ami visszatart. Pl. kajákat összeállítani. Meg mellette a férjemnek főzni - mert ugye, ő olyan ebédet nem enne meg, ami még nyomokban se tartalmaz húst. A gyümölcsöt pedig nagyon-nagyon szeretem, de nagyon furcsán hatna, ha én egy banánnal és két szilvával ülnék le az étkezőasztalhoz, miközben ő a forró husilevest szürcsöli... De azért még nem vetettem el az ötletet. Péntekig akarok dönteni. Remélem, nem vagyok gyenge :D Azzal bíztatom magam, hogy kis szervezés és kész is.
Megtanulni rendesen kötni a brioche kötést :) Az alap csodásan meg, de körkötésben még nem próbáltam ki (és hugom épp most adta le a rendelését egy sötétzöld, elején pókkal díszített példányra, amiben itt-ott csavarások is vannak). Meg az apasztás, meg szaporítás a mintával... Szóval egyelőre ő a mintamumusom :D
Szeretném egyszer kipróbálni a bambusz kötőtűt. :)

Ilyen apróságok járnak mostanában az eszemben. Terv nuku. Talán csak egy az, ami terv fentiekből. De van mellette sok-sok szeretnék én sok mindent.

5 comments:

Timici said...

a diétákkal ugyanez a bajom, hogy a férjem imádja a húst, miden nap eszik, arról már nem is beszélve, hogy a gyerekeknek meg tápláló kaja kell és ráadásul még válogatnak is, így aztán totál semmi esélyem egy diétás kosztra, hacsak nem akarok folyton kajákról gondolkodni, bevásárlást szervezni és egész nap főzni:S, úgyhogy inkább a CH bevitelt csökkentem, ahogy terhesen is tettem;o)

Rain said...

sok sikert a megvalósításhoz! Kívánom, hogy mindegyik nem tervezett dolgot is meg tudd valósítani a majdani tervezettek mellett! :)

Anonymous said...

Sok sikert mindenhez! Kívánok mellé sok tengerparti sétát is! ;-)

Kicsoda said...

csak csondesen mondom, hogy el kellene kezdened varrni;-) ruhataron nagyot lok, en most azert nem kotok, mert epp varrom az uj ruhataram:-)
Az a brioche nagyon jo!!

helen said...

Varrni egy dolog. De szabni???