Saturday 3 January 2015

Boroka es Nyuszo


O is, mint mindenki mas: egy rohano, soha semmire ra nem ero vilagban szuletett. Egy olyanban, ahol a teendok listaja olyan hosszu, hogy nem latni a veget. Koran kelni, kesoig rohanni, es agyba zuhanni, jo keson, hogy kora reggel lehessen ujra kelni es folytatni a lista kivegzeset, ahol azota a kipipalt elemek helyere ujabbak kerultek.

De. Boroka rajott valamire. Neha a listat le kell tolni, es a tetejere egy uj elemet kell tenni: Borokat :) A boldogsag egyik kulcsa, hogy idot kell teremteni magunk szamara! Biza! Ilyenkor vagy beszelget kicsit legjobb baratjaval, Nyuszoval, vagy alszik egy kicsit (neha olyan, de olyan almos, hogy ihaj csuhaj), vagy vesz egy forro furdot, mikozben hallkan szol a kedvenc zeneje, vagy magara csukja a szoba ajtajat, es olvas kicsit.

A lenyeg itt kerem ez: el kell ismerni, hogy ahhoz, hogy boldogsagot teremthessunk magunk korul, mi magunk is boldogga kell valjunk. Ami nem egyszeru. Erre mar rajott a sok gondolkodas kozepette. Mert ki akar maga korul egy olyan medvebocsot, aki allandoan morog es morcigomboc?

En biztos nem... Es te? Es ha idot szanunk magunkra, sok mindenre rajohetunk. Peldaul arra, hogy mi tesz minket igazan boldogga. Vagy arra, hogy mi is igazan fontos az eletben. Vagy arra, hogy ki is igazan fontos... Boroka es Nyuszo mar rajottek, hogy milyen fontos is a baratsag az eletben. Itt az uj ev kuszoben kozos fogadalmakat tettek, es ugy dontottek, hogy sajat kezukbe veszik a boldogsagukat. Ki mas tenne meg nekik?


Boroka es Nyuszo egyutt utazik a gazdihoz. Igyekeznek mindketten segiteni gazignak, hogy idot talaljon magara. Elvegre egy uj ev kovetkezik, mikor kezdjen az ember es medve es nyuszi uj eletet, ha nem januar elsejen? :)

 ***

Boroka naffeju medves es Nyuszo nyusszancs kezzel keszult krealmanyok, egyeduek es megismetelhetetlenek. Ok a felnottek baratai, ok jobban megertik oket. Meg azt is, mire van szuksege egy ilyen aprolekos kis elolenynek. Ok nagyon fontosak szamomra. Remelem, gazdi is ennyire szeretni fogja oket. :)

 Boroka es Nyuszo Zazonyi Zazihoz koltoznek Zazinak vegre van naffejuje :)))

1 comment:

anyahajó said...

Édes bogyók!