Thursday 22 January 2015

Louis es Ollie


Louis mindig is tudta, hogy o kulonleges. Mert ugyan van sok ambras cet a vizben, es ha korulnez, meg lat sok sok hasonlot hozza, de o... akkor is olyan kulonleges. Persze, neki is egy feje van, meg ket oldalso uszonya, meg neki is ugyanaz a fajtajanak a besorolasa... de akkor is...

Sokszor uszkalt a part menten, kivancsian magasba szokellve, ki-ki kemlelve... A tobbiek meg is mosolyogtak neha a hata mogott.

Aztan egyik nap addig ugralt, mig ra nem jott, hogy neki nem is kell viz, es hogy tud o repulni is! Ezentul magasan szarnyalt, elvezte a friss levegot, es csak aludni tert vissza.

Egy ilyen teblabolas alkalmaval... belebotlott egy fura szerzetbe: szormokfeje volt, jooo nagy... Kicsit aggodott, elvegre o meg ilyet nem latott. De a kivancsisag erosebb volt, igyhat leult melle es figyelte, mi is tortenik.


Kiderult am, hogy ez a naffeju mackoka Ollie nevre hallgat, es hogy nagyon szeret a tengerparton setalni. Otthon egesz gyujtemenye van csigakbol, kagylokbol, tengeri uvekbol, meg mindenfele nagy kincsekbol. Es kulonben is: ha nagy lesz, akkor tengerbiologus akar lenni.

Masnap reggel mar nem csak arra kodorgott Louis, hanem Olliet kereste. Nem tartott sokaig, ujdonsult baratja mar ott varta a parton :) Azota nagy nagy baratok lettek. Sot, Ollie azota balna lovasnak bevalt: egyutt uszkalnak, es ha meguntak, mennek egyutt repulni :)

Ollie naffeju macko es Louis ambras cet gazdira vagyik, ugyanis nem tudnak magukra vigyazni... Kell valaki, aki megvedi oket, es megtanitja oket mindenfele okossagra. Sot, rajuk szol, ha megint homokba dugjak a buksijukat...

Raadasul ujfele kalandokra vagynak... Vajon meg mit tartogat szamukra az elet? Balatoni nyaralas? Kirandulas a Karpatokba? Varosnezes Parizsban? ...
***
Tovabbi reszletek itt :)

***

A naffeju macko minta nelkul, menet kozben alakult ki, tobbszori bontassal, ujraalmodassal... A fejehez specko fonalat hasznaltam, amitol kis torziborzi lett :) A vegtagjai es a teste pedig vekony pamutfonalbol keszult.

A balnacska pamutbol keszult, viszont az otlet nem az enyem, meglattam Patricianal es megszerettem, igy elkeszitettem Ollie macko reszere, mert tudtam, hogy ok nagy baratok lesznek, amig kek a tenger es finom a fagyi...

3 comments:

á said...

Édes Istenem, van gazdijuk????

helen said...

Meg nincs... Most fognak csak bemutatkozni :)

Polly said...

Nagyon cukik :)