Thursday, 19 February 2015

Kotos podcastok

Gondoltam, megosztom legujabb maniam :)

Ha esetleg nem tudnad, mi is az a podcast, a wikipedia ezt mondja: "A podcasting technológia lehetővé teszi hang-, videó- és más fájlok sorozatszerű közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag epizódjait tartalmazó csatornákra."

Szoval ezek amolyan beszelgetos felvetelek, amiben az emberek mindenfelerol beszelnek - pl. kotesrol is , termeszetesen :)

 Az elso podcast, amibe beleneztem: Stitch Addiction volt. Kate amerikai, es koteseit, blogjat mar regota figyelem, erdekes es igenyes munkai vannak. Eloszor ledobbentem, hogy valaki kepes hosszu perceken at beszelni kotesrol, aktualis munkakrol, fonalakrol, amiket vett, amiket podorget, miket tervez kotni a jovoben, stb. De el kell arulnom, elegge lekotott. Mire eszrevettem, mar nezegettem a reszeit egyiket a masik utan :) Kicsit olyan, mintha vele ulnel a szobaban, es valojaban neked mutogatna a koteset, keresztszemeset es egyeb kreativ alkotasat.

 A masik podcast, amit mar nem tudom, hogy talaltam: Little Bobbins Knits. Dani Angliabol podcastol, tunderi leanyzo, van egy Bobbins nevu kutyusa (aki nem kamera szegyenlos :)). O kot, var, es szinten fonalat sodorgat :) Tunderu noszemely, nagyon aranyos szemelyiseg :) Jo latni, amiken dolgozik, gyonyoru fonalakkal teszi mindezt. Imadom a cuccait, miatta kezdtem el ujra vezetni az alkotos naplomat/noteszomat - amibe ragasztok egy kis fonalat, felirom a fontosabb dolgokat, pl. a mereteket, hany szem van 10 cm-eren, stb. Hasznos, foleg, ha lerakom par honapra a munkat, es utana fogom a fejem, hogy mit is akartam tulajdonkeppen...
foto: 1. littlebobbins 2. blog

 A masik, amire csorgatom a nyalam: annyira jo project tarto taskai vannak! Hihetetlenul jopofak :) Akinek vannak projektjei (igen, tobb is), ok foleg megertik ezt: vegre van megoldas, hogy mibe tartsa az ember, es nem kell felnie, hogy koszolodik, porosodik. Kerestem gyorsan negyet (ketto, ami behuzos, ketto, ami cipzaros), amik szerintem szupercukik, es a pici cipzaros taskak is szuperhasznosak (tunek, jeloloknek, stb)

 Egyebkent: mintha Katica megneszelte volna ezt a maniam :) Kaptam tole egy kave mintas projettartot :)) Be is lehet szepen kotni, nem esik ki belole, megha pakolgatom is a cuccaimat.

Ti szoktatok podcastot nezni/hallgatni? Van kedvencetek? Vannak magyar podcastok is?

1 comment:

Phan said...

Igen, néha nézek ilyesmit a Youtube-on, általában hímzéssel kapcsolatosat, pl. ezt is:
https://www.youtube.com/watch?v=cUObIw4S6qU

https://www.youtube.com/watch?v=cZAHbaC2Rzo

Képes vagyok hosszabb időre ott ragadni.