Tuesday 26 January 2010

Szemvidító vitaminos zongorakesztyű és mobilkabát :)

,

Sok szürkeség ellen: irány az életvidám, pimasz színű mindenféle! Hogy adjunk még jobban az érzésnek, kapott mindkét csuklórész egy-egy citromsárga gombocskát - ennek csak dekorációs szerepe van.
Gondoltam, most kicsit alakítok a formán, a szára kicsit hosszabb, de az ujjakra nem lóg rá annyira - gondoltam azokra, akik annyira nem szeretik a zongorakesztyűk formáját, de egy hosszú ujjú pulcsi lelógó végeit szívesen vennék a hűvösebb napokon. Kabát alól is csak annyi látszik ki, mintha egy hosszabb pulcsi lenne az apuka lányán.
Ezt a verziót horgoltam. Kicsit merevebb, mint a kötés, de jó vastag, meleg. Kényelmesen bővül a nagyujjaknál, követi a kéz vonalát, és semennyire sem emlékeztet egy saguaro kaktuszra a nagyujjak szaporításának helyénél. Körben horgoltam, nem tartalmaz kényelmetlen varrást.






A mobilkabátka is vidámra sikeredett, még sárga gombot is kapott, nehogy kilógjon a sorozatból ;) Ő kötéssel készült, sehol se tartalmaz varrás, még az alja sem :) Vastag, színes fonalból készült, pont illene a zongorakesztyűhöz.
Ha már egyszer kötött kabátka, akkor természetesen csavartmintás.

10 comments:

Barbi said...

Tényleg annyira vidító!
Borihoz és Rozihoz hasonlóan! :D:D:D

Gabella said...

Ez szerintem ugyanaz a fonal, amiből én Meske kardigánt kötöttem! http://3.bp.blogspot.com/_FsbmX1_wWu4/S0X_2wBAMnI/AAAAAAAAAdA/vl_3zWysesk/s1600-h/DSCF7392ke.jpg

Melinda said...

Hmmmm...! Tényleg nagyon szemvidítóak!:))

Mák said...

De jó!Nagyon klasszul sikerültek!

Babra said...

Mennyi van neked még ebből a fonalból?? Imádom:D A zoknit is rendszeresen hordom:D

helen said...

Ugye, milyen kis vidámak? :))
Babra: még van egy motringgal... ;) Aztán végleg vége, mert az a bolt, ahol ezt a kis drágaszágot vettem, bezárt.

Piroseper said...

Nagyon szééépek! Általában nem tetszenek a színes fonalak, de ez valami elképesztően jó! Bori és Rozi is imádnivalóak! :)

Kreativmano said...

Már meg is vidámultam :D

Zsuzsa said...

Átnézel?

Aranyalma said...

Nagyon jó ez a színkavalkád, nem tudok vele betelni.. :)